Dikkat! Uyarı geldi; maskeleri hazırlayın

Dikkat! Uyarı geldi; maskeleri hazırlayın

Prof. Dr. Doğan Yaşar'ın açıklamasına göre, 3 hafta boyunca Sahra Çölü'nden Türkiye'ye toz taşınımı gerçekleşecek. Toz taşınımının, pazartesiden itibaren etkili olması bekleniyor.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü'nden öğretim üyesi ve iklim bilimci olan Prof. Dr. Doğan Yaşar, meteorolojik verilere dayanarak mart ayının sonunda Türkiye'ye Sahra Çölü üzerinden toz taşınımının beklendiğini ifade etti.

"AKCİĞER RAHATSIZLIĞINA SAHİP KİŞİLER İÇİN TEHLİKELİ"
Bir tek çam ağacı, 12 milyar polen üretir. Böylece bu dönem havada, polen çok yoğun miktarda çoğalır. Bunu içimize çektiğimiz zaman rahatsızlıklar yaşanır. Özellikle astım gibi akciğer hastalıklarına sahip kişiler için tehlikelidir. Bu dönem 'bahar alerjisi' dediğimiz kuru öksürük ve hapşırık gibi semptomlar görülür. Akciğer rahatsızlıkları bulunanlar, mutlaka 3 hafta boyunca bulabiliyorlarsa; partikül tutucu maske takmalı. Bulamıyorlarsa normal maske kullanmalı.
"Çöl tozları ne kadar fazla olursa, o kadar güzel. Tarımda verimlilik elde ederiz. Tarım için iyi ancak sağlık açısında da tehlikeli bir dönem, dikkat etmeli. Korkulacak bir şey yok." Açıklamasında bulunan Yaşar, bu dönem de kırmızı renkli tabakalı silikat nedeniyle araçların üzerinin çamura bulanacağını da belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.