Deniz Yıldızları’nda Doğa ve Özgürlük Sohbeti

Deniz Yıldızları’nda Doğa ve Özgürlük Sohbeti

Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Keşif Yolu söyleşileri kapsamında, büyük bir ilgiyle takip ettikleri doğa, özgürlük ve hayal gücü konularını konuşmak üzere Ali Kemal Kol'u ağırladı.

Söyleşinin moderatörlüğünü üstlenen Hüseyin Serbes, etkinliği, tüm zamanların en büyük film yönetmenlerinden biri olarak kabul edilen Andrey Tarkovski'nin düşünceleri üzerinden açtı.

Serbes, Tarkovski'nin “doğa insana hakikat hissi verir” sözünden yola çıkarak, Keşif Yolu'nun konuğu olan Ali Kemal Kol'un çeyrek asırlık tecrübesini paylaşmak üzere sahneye çıktığını belirtti. Kol, sözlerine “Hiçbir şey, insanın hayal gücü kadar özgür değildir” diyerek başladı ve hayal gücünün özgürlüğü nasıl beslediğini anlattı.

Doğa ile olan uzun yıllara dayanan ilişkisini bir yaşam tarzı haline getiren Kol, genç nesillerle bu deneyimleri paylaşma heyecanını şu sözlerle ifade etti: “Doğayla olan bağımı sadece bir hobi olarak değil, tamamen yaşam tarzım olarak gördüm. Şimdi ise bu yaşam tarzının bende biriktirdiği anıları ve bilgi birikimini gençlerle paylaşma vakti geldi.”

img-20231124-wa0007.jpg

BİLGİ BİRİKİMİNİ ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTI

Doğa, doğa yürüyüşleri ve kampçılık konularındaki bilgi birikimini öğrencilerle paylaşan Kol, bölgenin sadece sanayi ile özdeşleştirildiği bir dönemde, coğrafyanın çığır açıcı güzelliklere ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, doğal kaynaklara ve yerel değerlere dikkat çekti.

Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen bu etkileyici söyleşi, genç nesillerle doğa, özgürlük ve hayal gücü üzerine yapıcı bir diyalogun kapılarını araladı. Ali Kemal Kol’un bilgi dolu anlatımı, öğrencilere farklı bakış açıları kazandırarak, doğayla iç içe bir yaşam tarzının değerini vurguladı.

img-20231124-wa0008.jpg

img-20231124-wa0009-1.jpg

img-20231124-wa0009.jpg

img-20231124-wa0010.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.