Darıca’da 2019 Robotic etkinliği

Darıca’da 2019 Robotic etkinliği

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy  Darıca’da gerçekleşen etkinlikte 2019 Robotic yarışmasında dereceye giren  öğrencilerin ödüllerini ve  katkıda bulunan hayırseverlerin  teşekkür belgelerini törenle verdi.

Darıca Bağlarbaşı Ortaokulu Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen programa; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, firma, şirket ve sanayi kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Darıca Barış İlkokulu Görme Engelliler Sınıfı öğrencilerinin müzik dinletisinin ardından Vali Hüseyin Aksoy, öğrencilere karnelerini vererek, onları tebrik etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından robotlar ile ilgili bir film gösterimi gerçekleştirildi.

53 TANE ROBOTİK SINIFI FAALİYETE GEÇİRDİK

Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmada; “Gelişen bilgi teknoloji ağından çocuklarımızın geri kalmaması ve kendilerini daha iyi yetiştirebilmesi açısından belirli eğitim noktalarında robotik kodlama atölyeleri açtık. Bu amaçla Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışma çerçevesinde her eğitim bölgesinde bir anaokulu, ilkokulu, ortaokul ve liseye robotik sınıfı açma ile ilgili çalışma başlattık. Bu çalışmaları başlattıktan sonra hayırseverlerimiz, iş dünyamız ile görüşmelerimiz oldu. Şuana kadar 53 tane Robotik sınıfı faaliyete geçirdik. Hedefimiz ilk aşamada 116 dersliği faaliyete geçirmektir. Eğitime katkı veren değerli işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Katkılarla oluşturulan sınıflarda yetişen gençlerimiz önümüzdeki süreçte bizlere çok önemli hizmetler yapacaktır. Daha önce İzmit Sekapark Bilim Merkezinde de bir etkinlik yapmıştık ve katkı sunan hayırseverlerimize belgelerini takdim etmiştik. Katkısı devam eden hayırseverlerimize de bugün burada belgelerini takdim edeceğiz.  Eğitim öğretim süreci boyunca görev alan 25 bin 321 öğretmenimize, milli eğitim yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Eğitimde başarılı bir yıl geçirdik. Robotic yarışmaya katılan ve derece alan herkesi kutluyorum. Karne alan öğrencilerimiz yaz tatilini iyi değerlendirsinler, dinlensinler, fırsat buldukça kitap okusunlar.” Dedi.

Vali Aksoy  katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür belgelerini ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödüllerini vererek, tebrik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.