Halil Yeni

Halil Yeni

CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET

CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET

Adana'da, 28 yaşındakiyerel gazeteci  Mine Bekiroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Başbakanlığı döneminde sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta tehdit ettiği suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında 5 ay hapis cezasına çarptırıldı, ancak hükmün açıklanması kararı geri bırakıldı.

 

Ege Üniversitesi öğrencisi Pınar Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.Öncü Gençlik üyesi Aykutalp Avşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "diktatör" dediği gerekçesiyle tutuklandı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kitabında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayetçi olduğu gazeteci Mustafa Hoş, soruşturma kapsamında ifade verdi.

 

Denizli'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyunun geçişi sırasında el hareketi yaptığı iddiasıyla bir kadın göz altına alındı sonra serbest bırakıldı. Twitter’da Erdoğan’a hakaret ettiği öne sürülen Veli Hasan Kavut hakkında, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

 

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Alp A. hakkında, kendi twitter hesabından, Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 1.5 ile 4.5 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.Tiyatro ve dizi oyuncusu Nazlı Gonca Vuslateri hakkında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret suçundan dava açıldı.

 

Adana’da gazeteci Abdullah Özyurt ile bir dönem muhabirlik yapan Aytekin Gezici’nin evinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal paylaşım sitesi Twitter’da hakaret ettikleri iddiasıyla arama yapıldı.Erdoğan'a "hakaret ettiği" gerekçesiyle 1 yıl 2 ay hapis cezası alan ve 12 Mart'ta cezaevine konulan öğrenci Aykurtalp Avşar tahliye edildi.

 

Konya'da Newrozunda açtıkları pankartta, ‘Yürü üstüne üstüne AKP’nin, diktatörün, faşistin, katilin, hırsızın’ yazdığı gerekçesiyle  Erdoğan’a hakaret edildiğini ileri süren polisler, 10 Halkevi üyesini gözaltına aldı. Ve yukarı da yaşananlar sadece 10 gün içerisinde yaşandı.

 

Kocaeli’de de Bilimsel ve laik eğitim için boykot eylemlerine katılan 29 eğitimci hakkında cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma başlatılmıştı. Yine Cumhuriyet Savcılığı’nın talebi üzerine yürüyüşe katılan bir başka 29 kişi ise ifadeye çağrıldı. Polisin ifade tutanağında Tayyip Erdoğan’a eylem sırasında sloganla hakaret edildiği iddia edildi.

 

Ve bilindiği gibi geçtiğimiz ay Buğra Aydoğan Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle sabah saatlerinde Gebze de ki evinde gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. 20 yaşında ki Buğra Aydoğan’ın tutukluğuna itiraz edilmişve bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu serbest bırakılmıştı.

 

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı görevine seçilmesinin ardından ''Erdoğan'a Hakaret' gerekçesiyle başlatılan soruşturmaların sayısı 220'ti aştı. Soruşturmaların büyük çoğunluğunun Cumhurbaşkanının şikayeti üzerine değil savcılar tarafından başlatıldığını biliniyor. Ve korku üzerine kurulmak istenen algı operasyonu tam sürat devam ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 1183 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi