CHP’liler Trabzonlular Derneğini ziyaret etti

CHP’liler Trabzonlular Derneğini ziyaret etti

CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, il yöneticileri Av. Hüseyin Acurman, Adnan Tok, Harun Yıldızlı, Naim Keskin,...

CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, il yöneticileri Av. Hüseyin Acurman, Adnan Tok, Harun Yıldızlı, Naim Keskin, Selim Yıldız ve Hasan Akar, Trabzonlular Derneğini ziyaret ettiler.  Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Trabzonlular Derneği Başkanı Sami Durmuşoğlu, “ Sizleri burada görmekten mutluluk duyuyoruz. 16 Nisan da Türkiye’de bir referandum var. Dernek olarak yönetimimizle bir karar aldık. Önümüzdeki referandum seçiminde iki şıkkımız var. Biri evet biri hayır. İki tarafın evet ve hayırı anlatması için program yapıyoruz. İlk olarak AK Parti’yi ağırladık, bugünde sizlerle birlikteyiz. Çoğu şeyi bilirkişiden daha iyi bilemiyoruz. Bu yüzden her iki tarafı da dinlemek istiyoruz “ dedi.

SÖYLEMLER BİZİ ÜZÜYOR

İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “Trabzon gördüğüm kadarıyla Dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Ayrıca insanları da çok cana yakın, hazır cevap, nüktedan. 16 Nisan da yapılacak olan bir referandum var. Süreç başladığı andan itibaren bunun bir parti seçimi olmadığını söylüyoruz. Evet veren de hayır veren de bizim insanımız. Zaman zaman bizi inciten sözler bizi üzüyor. Bizi hayra çalıştığımız için vatan haini olarak ilan etmeleri, PKK ile eşleştirmeleri bizi üzüyor. Getirilmek istenen anayasa da terörü bitirecek bir maddeyi göremiyoruz. Referandum da evet çıkarsa iki madde hemen yürürlüğe girecek. Diğer 16 madde 2019 da yürürlüğe girecek. Bu anayasada ki bu değişiklerin ülkemizin yararına olduğuna ben inanmıyorum “ diye konuştu.

MİLLETİMİZ KARAR VERECEK

16 Nisan da bir seçime gidiyoruz diyen CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “ Bu referandumda ne bir Cumhurbaşkanı, ne de bir milletvekili seçimi. Bu ülkemizin geleceğini belirleyecek bir seçimdir” dedi. Anayasalar toplumsal mutabakatlar metni diye geçer diyen Akar, “ Anayasa metinleri devleti insana karşı değil, insanı devlete karşı korur. İlk anayasa 1921’dedir. Kurtuluş Savaşından hemen sonra 1924 Anayasası hazırlandı. 1982 yılında hazırlanan Anayasa yüzde 92 gibi bir oyla seçildi. Bu kadar yüksek oyla seçilmesine rağmen en çok şikayet edilen Anayasa da budur. O günden bugüne anayasa 17 kez değişti. 176 madenin 112 si değişti” diye konuştu. Bu anayasa geçer ise bir başkası seçildiğinde yeni bir fiili durum oluşabilir diyen Akar, “Dayatma bir metin hazırlanıp önümüze konuldu. Bu siyasi partinin mutfağında hazırlanan bir anayasadır. Türkiye’de bir rejim değişikliği yapılmak isteniyor. Şimdi burada milletimiz karar verecek ” dedi.

OY VERİRKEN VİCDDANINIZI DİNLEYİN

17 Nisan da terörü bitireceklerini söylüyorlar diyen Akar, “ Terör konusunda her getirdikleri kanunu destekledik. Eğer bunlar 17 Nisan da terörü bitireceklerini biliyorlarsa bu 14 yılda bu kadar şehiti neden verdik. Onların kanları kimin vebali üzerine olacak. Çıkıp anlatsınlar, ikna etsinler ben de evet vereceğim. Terörü, işsizliği bitireceklermiş. Türkiye güçlenecekmiş. Türkiye tarihinin en fazla işsizliğini yaşıyoruz. Ne oldu bu ülkede 14 yılda işsizlik bu kadar arttı. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde ilk 20’ye baktığınızda sadece ABD başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Evet vermeyi düşünenlerin büyük çoğunluğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sevdiği için evet diyor. Yoksa neden Evet’in cevabını pek kimse veremiyor. Sizlerden ricam evet veya hayrı verirken vicdanınızı dinleyin. Bu kadar kandırılan bir kişiye tüm yetkiyi vermeyin” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.