Büyükşehir’de toplu iş sözleşmesi imzalandı

Büyükşehir’de toplu iş sözleşmesi imzalandı

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İSU’da çalışan bin 551 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı...

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İSU’da çalışan bin 551 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan arasında imzalanan toplu iş sözleşmesini işçiler davul zurna eşliğinde kutladı. Sözleşmeyle işçi personele ilk yıl ücretlerde ve sosyal haklarda yüzde 10 artış verildi.

BİN 551 İŞÇİYİ KAPSIYOR

Hizmet-İş Sendikası ve Yerelsen arasında 22 Aralık 2016 tarihinde görüşmelerine başlanan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU’daki işçi personele yönelik toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Toplu iş sözleşmesi; 31 Aralık 2016 tarihinde süresi sona eren toplu iş sözleşmesi yerine 01 Ocak 2017 tarihinden geçerli olmak üzere 3 yıllığına yürürlüğe konuldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 879, İSU Genel Müdürlüğü’nde çalışan 672 olmak üzere toplam bin 551 işçiyi kapsıyor.

İLK YIL YÜZDE 10 ARTIŞ ORANI       

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğü’ndeki toplu iş sözleşmeleri kapsamındaki çalışanların ücretlerine 1. yıl için yüzde 10,  2. ve 3. yıllarda ise enflasyon+ 1 puan zam yapıldı. Sosyal yardımlara da aynı oranda artış yapıldı.  Toplu iş sözleşmesi imza törenine işveren ve işçi tarafını temsilen 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Yerelsen Genel Sekreteri Av. Mümtaz Uzun, Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkan İdris Ersoy katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.