Tuncer Altunbulak

Tuncer Altunbulak

BURASI GEBZE DEVLET HASTANESİ ACİL SERVİSİ

BURASI GEBZE DEVLET HASTANESİ ACİL SERVİSİ

 

            Burası bu hasta hanenin acil servisi ben her sabah erkenden saat beşte buraya gelirim burada kitap okur yazı yazar sonrada spor yapmak için aşağıda ki parka inerim on yıldır bu böyledir bu servis akşamın beşinden sabahın sekizine kadar hastalarla tıklım tıklım dolar burası. Pazartesi sabah gittiğimde de hastalar üç yerde kuyruk oluşturmuştular bir tarafta doktora muayene olanlar bir tarafta kan verip iğne vurduranlar başka bir yerde kayıt yaptıranlar servisin içi ağlamalar, inlemeler ve isyan etmelerle dolup dolup boşanıyordu. Allah düşürmesin insanı buraya eksikliğini de göstermesin ortalıkta sedyelerin üstünde kolu, bacağı birbirinden ayrılmış kan revan içinde orta yaşlı bir adam başında doktor iki hemşire birde adamın yakınları adamın eşi maniler söyleyip kendini kamcı gibi yerden yere vuruyor.

            Biraz sonra ambulansla başka bir kadın hasta getirildi, kadının karnı şişmiş ahı, ofu dağları inletiyor tek doktor vardı. O gün serviste bir erkek hastaya bir kadına yöneliyor. Ana, baba günü burası bütün burası bütün bu durumu içerinin havasını bozan maganda çıktı ortaya yüksek sesle çalışanları kast ederek siz beni tanımasınız, yarın ben size kim olduğumu gösterim. Diye ortalığı birbirine kattı sonrada dışarıda ki cipine bindi gitti. Özel güvenlik görevlileri olmasa bu magandalar burayı kara bulurlar. Bu ülkede böyle aklı… de ve kaşlarında olan öyle çok maganda var ki burası acil servis zaten ölümle Azrail kol kola geziyor doktorlar, hemşireler, hasta bakıcılar ve özel güvenlik görevlileri hazır kıta bekliyorlar ben bu insanların sabırlarına iyi niyetlerine, cesaretlerine saygı duyuyorum sinirleri alınmış bu insanların.

            Burada çalışmak ateşten gömlek giymek gibi bir şey devlete, eşine, çocuğuna kızan derdini sıkıntısını gelip burada çalışanlara aktarıyorlar aslında burada bu yaşananları gelip burada yerinde görmesi gerekenler politikacılardır. Cahilliklerinden, duyarsızlıklarından, yoksulluklarından, yararlanıp seçilen bu insanların buralarda nasıl perişan olduklarını gelip görmeleri gerekir. Ama onlar buralara gelmezler. Onların bu halkla ilişkileri seçilene kadardır buralara gelip halkın halini görmesi gereken birde devamlı sokaklarda eylemler yapan düzen karşıtı bir türlü halkın oyunu alıp iktidara gelemeyen siyasi partiler gelsinler de halkın burada ki perişanlıklarını görsünler belki halkla ilişkileri düzelir.

 

            Hastanelerde çok acı günler yaşadım. İşsizlik, çaresizlik yüzünden çoğu kez ölmek istedim çaresizlik üzerime bir kâbus gibi çullanmıştı yaşamı ve yaşamayı unuttuğum günlerdi. Sonra bir akıl hastanesi imdadıma yetişti. Unuttuğum yaşamı doktorlar yeniden önüme açtılar bu acil serviste gördüklerim bana o günleri hatırlattı. Servise bu kadar yaralı acılı, ağrılı insan gelirken sadece iki doktor var. Sanırım 100 – 150 kişiye bakıyor. Bu doktorlar burada 3 – 4 doktor olması gerekir temizlik işleriyle uğraşan tuvaletleri kullanmak gibi değil çok önemli bir sorunda binanın girişine çekilen hasta arabaları içerde çok acil bir durum olsa dışarı çıkarılamaz ayrıca kışın kar, yağmur yağınca binanın girişini su basıyor hastane yönetimi bütün bu olanları bilip bilmediğini bilmiyorum. İnşallah bu yazım onları rahatsız eder.

Bu yazı toplam 1016 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuncer Altunbulak Arşivi