Bel ağrısı nasıl geçer? Bel ağrısı neden olur?

Bel ağrısı nasıl geçer? Bel ağrısı neden olur?

Sıkça rastlanan bel ağrısı nasıl geçer? sorusu hep sorulur. İnsanlar iğne vurularak geçmesini her ne kadar doğru bulsa da kendi imkanlarımızla rahatlatmak ta mümkün. Bizlerde sizler için haberimizde sıklıkla görülen bel ağrısının geçirmek için neler yapabiliriz sorunun cevabını toparladık.

Yaş grubu fark etmeksizin bir çok kişide bel ağrısı sık sık görülür. O ağrılar ilerledikçe bel fıtığına da dönüşür. İnsanlar katlanılamayacak ağrıyı çekmemek için hastaneye giderek iğne yaptırmayı tercih eder. Peki ufak bir ağrıya iğne vurulmak mı daha sağlıklıdır? Yoksa kendi imkanlarıyla çözmek mi?

BEL AĞRISINI KENDİ İMKANLARIMIZLA GEÇİRMEK DE MÜMKÜN!
Sık sık rastlanan bel ağrısını tetikleyen çok şey vardır. Biz insanlar azıcık dalgın olduğumuzda yaptığımız bir ani hareketle sağlığa zarar verdiğimizi bile fark etmeyiz. Doktor yerine, iğne yerine kendimiz elimizdeki imkanlarla ağrısından duramadığımız belimizi rahatlatabiliriz.

BEL AĞRISI NEDEN OLUR?
Bel ağrısının sebepleri arasında en yaygın olanları belin zorlanması, sinir tahrişi, omurilikten çıkan sinir köklerinde sorunlar, kemik ve eklem problemleridir. Belin zorlanması. Beli zorlama bölgedeki bağların, tendonların veya kaslarının gerilmesi sonucunda yaralanmasıdır.

BEL AĞRISI NASIL GEÇER?
Bel ağrısını başlayınca hareket etmek çok zordur. Yapılan en ufak ani hareket belimizin kitlenmesine bile neden olabilir. Ağrıyı geçirmek için kısa bir yürüyüş, yoga, yüzme veya hafif derecede başka bir sportif aktivite sıklıkla bel ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.