Kalp Sağlığını Korumak İçin Bu Yiyecekleri Tüketin: Gençleşin ve Sağlıklı Kalın!

Kalp Sağlığını Korumak İçin Bu Yiyecekleri Tüketin: Gençleşin ve Sağlıklı Kalın!

Bilim insanlarının son araştırmalarına göre, yetişkinlerin "kalp yaşı" genellikle gerçek yaşlarından yedi kat daha yüksek. CDC'nin yaptığı bu araştırma, birçok yetişkinde kalp sağlığı risklerinin, özellikle yüksek tansiyon, obezite, sigara ve diyabet gibi faktörlerden kaynaklandığını gösteriyor. Peki, kalbinizi gençleştirip sağlıklı tutmak için ne yapabilirsiniz?


Kalbinizi Koruyan Besinler Kalbin sağlığını korumanın ve "saati geriye sarmanın" basit ve etkili yolları var. Emory Üniversitesi'nden bilim insanları, diyetinize bazı besinler ekleyerek kalp krizi kaynaklı ölümlerin %50'sini önleyebileceğinizi öne sürüyor. İşte kalbinizi koruyan ve sağlıklı tutan yiyecekler:

Edamame: Bu besin, kalbi koruyan magnezyum, potasyum ve folat gibi besin maddelerini içerir. Bu maddeler, kan basıncını düşürerek kalp hastalığı riskini azaltır.
Lif: Vücudunuzdaki kötü kolesterolü (LDL) düşüren ve kalbi koruyan lif, edamame'de de bol miktarda bulunur. Leeds Üniversitesi'nin araştırmasına göre, haftada düzenli olarak tüketilen lif, kalp hastalığı riskini önemli ölçüde azaltıyor.

Rooibos Çayı: Penn State Üniversitesi'nin araştırması, stresin vücutta iltihaplanmaya neden olduğunu ve bu iltihabın kalp hastalığı, obezite, diyabet ve kanser gibi rahatsızlıklarla bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor. Rooibos çayı, aspalathin adlı flavonoid sayesinde kalbinizi sağlıklı tutar ve stres faktörlerini azaltır, bu da kilo kontrolüne de katkıda bulunur.

Domates: Domates, işlendikçe artan likopen içeriği ile kalp hastalıkları, cilt lezyonları ve bazı kanser türlerine karşı koruma sağlar. Ayrıca, "domates hapının" kan damarı genişlemesini plaseboya kıyasla önemli ölçüde artırdığı da gösterilmiştir.

Ceviz: Kardiyovasküler hastalıklar ve beslenme arasındaki en kapsamlı klinik çalışmalar, düzenli kuruyemiş tüketiminin kalp hastalığı riskini %40'a kadar azaltabileceğini gösteriyor. Ceviz, kalp dostu yağlar içerir ve kuru tavada kızartılarak tüketilebilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.