Başkent Şam’da sıcak saatler

Başkent Şam’da sıcak saatler

Suriye medyası, başkent Şam'da bulunan havalimanının çevresinde büyük patlamalar meydana geldiğini ve yangın çıktığını duyurdu.Patlamanın nedeni...

Suriye medyası, başkent Şam'da bulunan havalimanının çevresinde büyük patlamalar meydana geldiğini ve yangın çıktığını duyurdu.

Patlamanın nedeni henüz net değil. Henüz teyit edilemeyen bilgilere göre; ya Şam Uluslararası Havalimanı’na yönelik hava saldırısı düzenlendi ya da gaz boru hattı bombalandı.

Reuters’ın Hizbullah yanlısı El Manar televizyonuna dayandırdığı habere göre; Şam Havalimanı’nın yanındaki depolarda ve petrol tanklarında yaşanan patlama, muhtemelen İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısından kaynaklandı.

Lübnan merkezli El Manar’ın haberinde, ilk bulgulara göre sadece maddi kayıp olduğu belirtildi.

Reuters’ın bölgedeki bir istihbarat kaynağına dayandırdığı haberde, vurulan depoda Tahran Yönetimi’ne ait çok sayıda silah bulunduğu öne sürüldü.

Hizbullah, Suriye iş savaşının başından bu yana Devlet Başkanı Beşar Esad rejimine destek veriyor.

Dış basında yer alan haberlerde, havalimanında çok sayıda savaş uçağının bulunduğu bildiriliyor.

İsrail İstihbarat Bakanı Israel Katz, ABD’den İsrail Ordu Radyosu’na yaptığı açıklamada, “Suriye’deki olayın, İsrail’in politikasıyla örtüştüğünü” belirterek, söz konusu politikayı ise “İran’ın Suriye üzerinden İran’daki Hizbullah’a gelişmiş silahlar kaçırmasını önlemek” olarak nitelendirdi.

"Kaynak:Sözcü"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.