Emirhan Gargın Dünya 3.’sü oldu

Emirhan Gargın Dünya 3.’sü oldu

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından 20. si düzenlenen ve 30 ülkeden 1500 yarışmacının katıldığı, Dünya Aşçılar Birliği (WACS ) tarafından kıtalar arası ünvanı alan‘’ Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri ‘’ gastronomi yarışmasında lise düzeyi kategorisinde yarışan 16 yaşındaki Gebze Mesleki Eğitim Merkezi 11. sınıf öğrencisi Emirhan Gargın, ‘’Keşkekli Kuzu Kafes’’ yemeğiyle dünya 3.’sü oldu.

Tuzla Viaport Marina Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 13-16 Aralık tarihlerinde düzenlenen ve Japonya, Almanya, Fransa, İngiltere ve Türkiye’den 30 juri üyesinin oylarıyla bronz madalya alarak dünya 3.’sü olan Emirhan Gargın, yarışma öncesinde kendisine destek veren Gebze Mesleki Eğitim Merkezi müdür ve öğretmenine, staj yaptığı Darıca Bayramoğlu Hegsagone Hotel bünyesindeki La Baia Bistro Restorant şefleri ile müdürüne teşekkür etti.

YARIŞMAYA, STAJ GÖRDÜĞÜ ŞEFİYLE 1 AYDA HAZIRLANDI

Türk ve dünya şeflerinin katılım sağladığı 70’in üzerinde katagoriden oluşan, ‘’ Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri ‘’ gastronomi yarışmasına staj gördüğü Darıca Bayramoğlu Hegsagone Hotel bünyesindeki La Baia Bistro Restorant’ın şeflerinden Ahmet Aydın ile yaklaşık olarak 1 ay boyunca çalışarak katıldığını söyledi.

Şef Ahmet Aydın’ın önerisi üzerine ‘’Keşkekli Kuzu Kafes’’ yemeği üzerine sıkı bir çalışmayla yarışmaya hazırlanan Emirhan Gargın, ‘’ Hegsagone Hotel bünyesindeki La Baia Bistro Restorant’da eğitim görmekteyim, bu yemeği geliştirmemde büyük çaba sarf eden şeflerim Ahmet Aydın, Tunay Ercan ve Ayhan Ünlü ustalarıma , yarışma öncesi ve sonrasında verdiği destek nedeniyle otelimizin Müdürü sayın Taner Ateş’e , yarışmaya katılma ve hazırlık aşamasında yardımlarını esirgemeyen Gebze Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü sayın Şemsettin Yılmaz’a ve Müdür Yardımcısı sayın Eda Genç’e sonsuz teşekkür ederim’’ dedi

10.jpg

7.jpg

2-2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.