Halil Yeni

Halil Yeni

Bahara Uzanan Dal Ucu: Özge Berber

Bahara Uzanan Dal Ucu: Özge Berber

Yaşam tüm zorluklarına rağmen ne kadar güzelse, ölüm tüm gerçekliğine rağmen o kadar kötüdür.

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde yaşıyordu Özge Berber. Sağlık teknisyeniydi. 40 yaşındaydı, iki çocuğu vardı.

29 Aralık tarihinde beyin kanaması geçirdi. Hastaneye kaldırıldı. Umutla ondan gelecek güzel haberler beklendi. Fakat ilerleyen günlerde ne yazık ki Özge’nin beyin ölümü gerçekleşti.

Hastane tarafından ailesine Özge’nin organ bağışçısı olduğu söylendi. Ailesi ise tereddüt etmeden kızlarının kararına sahip çıkarak organ bağışını kabul etti.

Abla Sevgi Berber, yaptığı açıklamada, "Şu anda acımız çok taze. Öğrendiğimize göre 6 kişiye organları nakledilecek. Kardeşimizin organlarının, başka insanların yaşama tutunmasını sağlayacağı için acımız bir nebze olsun azaldı" ifadelerini kullandı.

Genç kadın ve ailesi, her gün yüreği ağzında güzel bir haber bekleyen başka ailelere umut olurken Özge’nin organları yaşam mücadelesi veren altı hastaya can oldu.

Özge’nin cenazesi organ nakli sonrasında ailesine teslim edilirken, Çayırova Abdal Musa Cemevi’nde yapılan törende baba Alişan Berber Kızıyla gurur duyduğunu söyledi.

Acılı baba Alişan Berber, “Kızım organ bağışı için başvuruda bulunmuş. Ben de kızımın kararlarına saygı duydum. Bizim için önemli olan insanın yaşamasıdır, buna çok değer veririz. Kızımla gurur duyuyorum. Toplumda, çevremde bu konuda yanımda oldu. Kızımın organını bağışladığı insanlar yaşasın, ben mutlu olurum. Onların mutluluğu benim mutluluğumdur” diye konuştu.

Hem Özge’nin hem de ailesinin bu bilgece ve yüce tavrı karşısında saygıyla eğiliyor yazımı Enver Ercan’ın bir şiirle bitiriyorum.

‘’yaşam ne ki bir orman; cankuşum özge

Böylesine sırf insan oluşum özge

*

Ömür denen kitabın yaşanır okunuşu

Ama tersinden başladın sen de

*

Bahara uzanan dal ucum özge

Çiçeğe su veren avucum özge

*

O kara yalnızlığın korkutmasın duruşu

Çirkin olan ne varsa çarpıp düşer sesine’’

Bu yazı toplam 7039 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi