Halil Yeni

Halil Yeni

Anadolu’yu Bozanlar ve Zihniyeti Bozuklar

Anadolu’yu Bozanlar ve Zihniyeti Bozuklar

 

Başka kültürlerin ‘gönüllü acentalığını’ yaptıkları gerekçesiyle ODTÜ, Boğaziçi ve Bilkent üniversitelerinin yıkılmasını öneren, öğrenci değişim programı Erasmus için 'Orgasmus' benzetmesi yapan Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan bu kez de Anadolu’daki üniversitelerin, kentleri 'bozduğunu' iddia etti.

 

Akademik dünyanın ahlak bekçiliğine soyunan Yeni Şafak yazarının son hedefi Anadolu’daki üniversiteler oldu. Kütahya’nın ana caddesinin 24 saat açık barlarla dolu olduğunu savunan, bunu da kentteki öğrenci nüfusuna bağlayan Kaplan, Twitter’dan “Anadolu’yu üniversiteler bozuyor! Şehri, insanını kirleten, ruhunu yok eden üniversiteye hayır!” mesajını paylaştı.

 

Özünde herkes Anadolu’nun gerçek sorunlarının ne olduğunu çok iyi bilmekte fakat bu sorunlar laf değil çaba istediğinden gerçekleri söylemeye cesaret edememektedirler.

 

Ayrıca eğitimden, işe kadar birçok başlıkta üniversite gençliğinin, en temel insani ihtiyaçları bile yeterince karşılanmazken çıkıp gazete köşelerinde ‘“Anadolu’yu üniversiteler bozuyor’’ diye yazılar yazılması ülkemizde devam eden geriye dönüşüm planının bir parçasıdır.

 

Şimdi bu kişiye sormak istiyorum. Ulaşıma yapılan zamlar sonucu okula gitmekte zorluk çeken liseliler eylem yaptığı için okuldan atılırken, Öğretim giderlerinin artması sonucu okumakta zorluk çektiğini söyleyen üniversiteliler biber gazı eşliğinde coplanırken,  Ve bugün yüzden fazla öğrenci siyasi düşüncelerinden kaynaklı hapishanelerde kanıtı olmayan suçlamalarla çürütülmeye çalışılırken, neredeydin?  

 

Onlar için yazdığın iki satır yazın var mı?

 

Ataması yapılmayan öğretmenler gencecik yaşlarında intihar ederken, Okul eğitimi bitmiş gençliğin çoğunluğu iş bulamazken, İş bulanlarınsa büyük bir çoğunluğu sağlıksız güvencesiz insan yaşamıyla dalga geçilen ücretlerde çalıştırılırken, Türkiye, gençlerini iş kazalarında, maden ocakları, tersaneler de kaybederken aklın sadece onların Anadolu’yu bozan kişiler olduğuna mı çalıştı?

 

 

Anadolu’yu üniversitelilerin bozduğu yok da...  Sanırım bozuk olan senin zihniyetin…  

Bu yazı toplam 2177 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi