Adalet Yürüyüşü’nde yirminci gün

Adalet Yürüyüşü’nde yirminci gün

Tarihi Adalet Yürüyüşü'nde yirminci güne girildi. Kortej İstanbul'a doğru yürüyüşünü sürdürüyor. Yürüyüşten önce CHP lideri Kılıçdaroğlu,...

Tarihi Adalet Yürüyüşü'nde yirminci güne girildi. Kortej İstanbul'a doğru yürüyüşünü sürdürüyor. Yürüyüşten önce CHP lideri Kılıçdaroğlu, YSK'nın 16 Nisan referandumunda verdiği "mühürsüz pusula ve zarf" kararını AİHM'e taşımak için hazırlanan dilekçeyi imzaladı.

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark'tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, yirminci gününde de İstanbul'a doğru yürüyüşüne devam ediyor. Kortej dün geceyi İzmit’in Yahyakaptan Mahallesi’nde bir AVM’nin yanında kurulan kamp alanında geçirdi. Kortej, Kılıçdaroğlu’nun kısa açıklamasının ardından yürüyüşüne başladı. Bugün 19 kilometrenin daha kat edilmesi bekleniyor.

YÜRÜYÜŞTEN NOTLAR

09:30 Kortej, Kılıçdaroğlu’nun kısa açıklamasının ardından yürüyüşe geçti.

 

imza

KILIÇDAROĞLU AİHM DİLEKÇESİNİ İMZALADI

Yürüyüşten önce kısa bir açıklama yapan CHP lideri, YSK’nın 16 Nisan referandumuna ilişkin verdiği tartışılan ‘mühürsüz pusula ve zarf kararını’ Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıdıklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu ilgili dilekçeyi imzalayarak kurmaylarına teslim etti.

Kılıçdaroğlu, “Mühürsüz seçimle ilgili referandum yapmıştık. Bu referandumda, maalesef Yüksek Seçim Kurulu’nun almış olduğu karar nedeniyle referandum gayrimeşru hale geldi. Dilekçemizi hazırladık. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuruyoruz ve ilk imzamı da buraya atıyorum. Hayırlı, uğurlu olsun. Bugün dilekçeler gönderilecek” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:SÖZCÜ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.