800 milyon TL yatırımla iki yeni tesis

800 milyon TL yatırımla iki yeni tesis

HAYAT KİMYA’DAN:Hayat Kimya, Kocaeli kampüsüne eklediği 800 milyon TL değeriyle 600 kişiye istihdam sağlayan iki yeni tesis yatırımının açılışını...

HAYAT KİMYA’DAN:

Hayat Kimya, Kocaeli kampüsüne eklediği 800 milyon TL değeriyle 600 kişiye istihdam sağlayan iki yeni tesis yatırımının açılışını T.C. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleştirdi. Bebek bezinin olmazsa olmaz ‘’non-woven’’ tekstili ve tüm ürünlerinin ambalajını üreten tesisin yanı sıra Avrupa’nın en büyük otomatik deposunu bünyesine katan Hayat Kimya, hızlı tüketim sektöründe bu kapsamda uçtan uca üretim yapan ilk ve tek şirket oldu.

Hızlı tüketim sektöründe 30. yılında Hayat Kimya, Kocaeli’ne, ilk adımını attığı günden bu yana toplam 2.7 milyar TL yatırım yaparak 2.250 kişiye istihdam sağlıyor. Açılışını yaptığı 800 milyon TL değerindeki yeni yatırımlarıyla 600 kişiye ek istihdam sağlayarak büyümeye devam ediyor.

 Ev bakım, hijyen ve temizlik kağıtları kategorilerinde Bingo, Molfix, Molped, Papia ve Familia gibi bilinen toplam 12 markasını, Cezayir’den İran’a, Mısır’dan Rusya’ya pek çok farklı coğrafyada üretiyor ve 100’e yakın ülkeye ihraç ediyor. Hayat Kimya, ihracat kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük 51. ihracatçısı ve en büyük 45. sanayi şirketi konumunda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.