2024 Yerel Düzey Sağlık Çalışma Grubu Bilgilendirme Semineri

2024 Yerel Düzey Sağlık Çalışma Grubu Bilgilendirme Semineri

Kocaeli’de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde ve Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında “2024 Yerel Düzey Sağlık Çalışma Grubu Bilgilendirme Semineri” gerçekleştirildi.

Kocaeli Şehir Hastanesi oditoryum salonunda düzenlenen seminere Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Kocaeli İl Afet Ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Koçan, Donanma Komutanlığı Sağlık Şube Müdürü Albay Gökhan Çobanlar, İl Emniyet Müdürlüğü Şube Müdürü Fatih Başdemir, KOÜ Uyg. ve Arş. Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Mutlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre İzinlerinden Sorumlu Şube Müdürü Dr. Aytuğ Tekbaş, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Müdür Vekili Altan Çakır, Türk Kızılayı Batı Karadeniz Bölge Kan Merkezi Laboratuvar Teknikeri Orhan Ünal, sağlık idarecileri, UMKE VE ANKA arama kurtarma ekip personelleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılara Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Murat Soyuduru tarafından ilgili slaytlar eşliğinde “Yerel Düzey Sağlık Hizmet Grubu Planı” tanıtımı yapıldı.

BİLGİLENDİRİCİ SUNUMLAR
Program daha sonra konusunda uzman eğitimciler tarafından katılımcılara yönelik afetlerle ilgili çeşitli konularda bilgilendirici sunumlar gerçekleştirilmesi ile devam etti.

Sempozyum sonunda İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Uzman Ercan Kalabaş tarafından 6 Şubat depremleri esnasında sağlık alanında yaşanan sorunlar ve bu kapsamda Kocaeli genelinde alınan önlemlerin anlatılması ve İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan’ın kapanış ile genel değerlendirmelerinin ardından, toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.