“16 Nisan, Parti değil, ülke meselesidir”

“16 Nisan, Parti değil, ülke meselesidir”

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı ve 16 Nisan’ın partiden ziyade ülke meselesi olduğuna dikkat çekti....

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı ve 16 Nisan’ın partiden ziyade ülke meselesi olduğuna dikkat çekti. 16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ve seçilme yaşının 25’ten 18’e indirilmesiyle ilgili yeni anayasayı gençlere anlatan Yaman, “16 Nisan ülkemiz için yeni bir milat olacaktır. Bu süreçte gençlerimize büyük bir görev düşüyor. Bizler sizlerin yaşlarında iken 1980 darbesini gördük. Sağ-sol çatışmalarını gördük. İnsanlarımızın alevi snni çatışmasına nasıl çekildiğini gördük. Ülkemiz üzerinde hep bir karanlık eller vardı. En son ne yazık ki 15 Temmuz hain darbe girişimini hep beraber gördük. Bütün bu yaşadıklarımızın bir daha yaşanmaması için, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve gücünün artması için bu seçimde siz gençlerimize çok büyük bir sorumluluk düşüyor. 16 Nisan referandumu bir parti meselesi değildir. Bir ülke meselesidir.” dedi.

16 NİSAN GENÇLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ

Ülkemizin büyüyüp gelişmesinde ki en büyük engelin terör olduğunun altını çizen Yaman, “Ülkemizde terör olayının altının kazınması için hem hükümetimiz hem de güvenlik güçlerimiz yoğun bir çaba sarf ediyor. Terör konusunda büyük mesafeler alındı. Daha da alınacak. Terör olayını Türkiye’nin gündeminden çıkartacağız ki ülkemiz tüm hızıyla 2023 Hedefine daha güçlü bir şekilde ilerlesin. Ülkemizde huzur ve refah artısın. Tüm bunların olabilmesi için 16 Nisan hepimiz için önemli. Güçlü, istikrarlı, istikbali olan bir ülkenin kaderi sizlerin 16 Nisan’da vereceği oylarla belirlenecektir.” Dedi. Gençlere geçmişte yaşanan koalisyon dönemlerini anlatan Yaman, “Sık sık hükümetler değişiyor, ülkemiz yatırım yapamıyor ve yaşanan kriz ortamlarıyla her geçen gün ülkemiz ekonomik anlamda yeni çöküntüler yaşıyor. Enflasyon almış başını gidiyordu. Çünkü yaşanan krizler ülkede istikrarın gelmesi engelleniyordu. O günlerden şimdi bu günlere geldik. 14 yılda ülkeye güven ve istikrar geldi. İstikrarın devam etmesi için şuan önemli bir dönemeçteyiz.” Diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.