Zorunlu Hizmet kapsamında fazladan 469 öğretmen

Zorunlu Hizmet kapsamında fazladan 469 öğretmen

 AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, 2013-2014 eğitim öğretim yılında ilimize ‘Zorunlu Hizmet’ kapsamında ilimize ataması yapılan öğretmen...

 

AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, 2013-2014 eğitim öğretim yılında ilimize ‘Zorunlu Hizmet’ kapsamında ilimize ataması yapılan öğretmen sayısının 469 olduğunu açıkladı. Işık, yeni eğitim öğretim döneminden itibaren uygulamaya başlanacak olan ‘Zorunlu Hizmet’ kapsamına ilimizden 30 okulu daha aldırdı. Bu şekilde, eğitim kadrosunda yeni bir artış daha yapılması sağlandı. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AKP Kocaeli Milletvekili Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, bu yıl ilimizde öğretmen eksikliğinin hissedilmeyeceğini söyledi.

9 EYLÜL’DE YENİLERİ DE GELEBİLİR

Bu yıl isteğe bağlı ve özür grubu tayinleri ile ilimize 1083 öğretmen atandı. 614 öğretmen ise başka illere tayin oldu. Zorunlu Hizmet kapsamına sokulan okullara da 469 fazla öğretmen bugün itibariyle atanmış oldu. Eğitim kadrosunu güçlendirmeye yönelik yapılan çalışmalarla zorunlu hizmet kapsamına alınan okullar nedeniyle ilimize de bu yıl fazla öğretmen atanmış oldu. 9 Eylül tarihinde gerçekleşecek olan 40 bin yeni öğretmen alımından da ilimize fazladan yeni öğretmen atamasının yapılabileceği belirtildi. Zorunlu hizmet kapsamına alınan okullar 3 yılda bir yenileniyor ve böylelikle öğretmen açığı da bu yöntem ile azaltılmış oluyor. (Çetin Gürol)

KOCAELİ’DE ZORUNLU HİZMET KAPSAMINA ALINAN OKULLAR:

İZMİT: Akmeşe İlkokulu,

DARICA: Ahmet Parmaksızoğlu İlkokulu, Darıca Lisesi

ÇAYIROVA:  Ertuğrul Kurdoğlu Anadolu Lisesi, Mustafa Necati Ortaokulu,

Şehit İsak Öztürk İlkokulu, Şekerpınar Hasan Tahsin Ortaokulu, 24 Kasım Ortaokulu,

GEBZE:  Arif Nihat Asya Ortaokulu, STFA Endüstri Meslek Lisesi, Süleyman Demirel Anadolu Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, İlyasbey Ortaokulu, METEM,

Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu, Orhangazi İlkokulu, Tavşanlı İlkokulu ve Ortaokulu, Zafer İlkokulu, (Hürriyet ilk ve ortaokulu da 4. Bölgeden 5. Bölgeye alındı)

GÖLCÜK: Hamidiye İlkokulu ve Ortaokulu

KANDIRA: İlçe merkezindeki Liselerin tamamı

KARAMÜRSEL:  Kızderbent İlkokulu, Yalakdere İlkokulu

KÖRFEZ: Yukarı Hereke İlkokulu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.