Ziya Gökalp çiçek açtı

Ziya Gökalp çiçek açtı

Ziya Gökalp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, “Çiçek Festivali adlı e-Twinning projesinde çiçekler dikiyorlar ve web2 araçlarını kullanarak bu çiçeklerin tanıtımını yapıyorlar ve onlara maniler yazıyor.

Gebze’nin Beylikbağı Mahallesi’ndeki Ziya Gökalp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “FloFest” (Çiçek Festivali) adlı e-Twinning projesiyle eğitim öğretim dönemine imza atıyor. Projeye Gebze'den katılan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sakine Karaca ve Çocuk Gelişimi Eğitimi Öğretmeni Hülya Çalışkan, İzmir'den de Bozyaka Şehit Fethi Bey Anadolu Lisesi ile İzmir Kız Lisesinin de bulunduğu üç okul olarak bu proje ile doğaya duyarlı gençler yetiştirmek, geri dönüştürme faaliyetleri ile doğal kaynakların israfını önlemek ve şehir hayatı içinde doğadan uzaklaşan öğrencilerin doğa ile kucaklaşmasını sağlamayı hedeflediklerini belirttiler.

GERİ DÖNÜŞÜMDEN ELDE EDİLİYOR

Projede öğrencilerle birlikte web 2.0 araçlarını kullanarak tanıtım kartları oluşturma, çiçek bakımı, geri dönüşüm gibi çeşitli etkinliklerde bulunduğunu kaydeden Karaca, her ay için belirledikleri çiçekleri diktiklerini, öğrencilerin bu çiçeklerin niteliğiyle ilgili maniler yazdıklarını belirtti. Çiçeklerin dikildiği saksıların geri dönüşümden elde edildiğini, öğrencilerin diktikleri çiçeklerle ilgili tanıtım kartları da oluşturduğunu kaydeden Karaca bunun dışında öğrencilerin kompost yapımı ve tohum bombası yapımı gibi faaliyetlerde de bulunduğunu sözlerine ekledi.

Haber: Tuğçe YAKICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.