Zeytinyağında inadı inat

Zeytinyağında inadı inat

Pimsa Otomotiv çalışanı Gökhan Aktaş, Didim’de ilkini eşi Belgin ve Ege’yi de ilk kez gören oğlu Ege ile yaşadı. Didim’i bireysel tercih ve eşe dosta tavsiye listesine alan Aktaş, zeytinyağını da beğendi ama Orhangazi, İznik zeytini ve yağından caymadı

Demedim mi Didim Diye

 24-prensipten-taviz-yok.jpg

Aktan USLU

24 – Prensipten taviz yok

 

**

 

BELGİN - GÖKHAN AKTAŞ’IN OĞLU EGE, EGE’Yİ İLK DİDİM’DEN GÖRDÜ

 

Zeytinyağında inadı inat

 

** Türk Metal Gebze’nin örgütlü olduğu Pimsa Otomotiv çalışanı Gökhan Aktaş, Didim’de ilkini eşi Belgin ve Ege’yi de ilk kez gören oğlu Ege ile yaşadı

 

** Didim’i bireysel tercih ve eşe dosta tavsiye listesine alan Aktaş, zeytinyağını da beğendi ama Bursa işi Orhangazi, İznik zeytini ve yağından caymadı

 

Belgin Aktaş’ın eşi, 6 yaşındaki Ege’nin babası, Gebze’nin yerel ahalisinden, Gebze’nin Şile girişli İstanbul sınırındaki Tepemanayır Köyü eşrafından 39 yaşındaki Gökhan Ataş, altı yıldır Pimsa Otomotiv’de yaşıyor. İlk sendikalı işçilik deneyimi de yine Pimsa’da. Bekârlık yıllarında bir defa, Antalya Lara’ta tatil deneyimi edinmiş.

LARA’YI TAVSİYE EDERİM

4bb6e799-3f74-4312-b169-8fb51203a487.jpg

“Antalya çok güzel bir yer, özellikle Lara. Titanik Otel’de kalmıştım. Muazzam bir yer. İnsanları, denizi, yaşamı, gece hayatı olsun Antalya mükemmel bir yer. Ödediğim bedelin karşılığı olan hizmeti konakladığım otelden aldığımı düşünüyorum. Tatilcilere tavsiye ederim.”

FETHİYE, YAŞANABİLECEK YER

Hayatının ikinci tatil deneyimini eşiyle, çiçeği burnunda bir çiftken, Muğla Fethiye’deki balayında yaşamış: “Fethiye’den ailecek memnun kaldık. En çok denizini beğendim, Ölüdeniz çarşaf gibiydi. Kaldığımız otel çok iyiydi. Yani, yaşanabilecek bir yerdir diyebilirim.”

FİYATLAR LARA’DA DAHA DÜŞÜK

Gerek Lara gerek Fethiye tatil yeri olduğundan fiyatlar yüksek ama Fethiye daha yüksek. Fethiye’de hiç unutmuyorum, bir adet lahmacun 50-60 lira idi o zaman. Ne kadar doğru bilmiyorum ama şu an 500-600 lira diyorlar. Lara’da fiyatlar Fethiye’ye nazaran biraz daha düşük.”

ÜÇÜNCÜ, İKİNCİ, BİRİNCİ…

e83e9f06-fe86-4e07-92ca-5bf74b9fd7ab.jpg

Gökhan Ataş; bireysel olarak üçüncü, eşiyle ikinci,

ac7edf41-14e0-4958-a040-130da9897ec1.jpg

eşi ve çocuğuyla ilk tatil deneyimini; her üçünün de ilki olan Didim’de üyesi olduğu Türk Metal’dan sebep yaşadı ama otelden dışarı çıkmayı tercih etmedikleri için Ataş’ın da Didim değerlendirmesi denizi, havası, bir de Anadolu Club Otel çalışanları şahsında Didimliler üzerinden oldu:

HER ŞEYİ DOYA DOYA YAŞADIK

 d94baca6-d3b5-490b-816c-1f42e1fddb63.jpg

“Günlerimiz hep otelde geçti çünkü otelden çıkma gereği duymadık. Gittiğimiz otel ciddi anlamda çok büyük. Kaç dönüm arazi üzerinde bilmiyorum ama çıkmamızı gerektiren bir yer değil. Çocuklara yönelik animasyonlar olsun; havuzu, denizi, aklınıza ne geliyorsa her şeyi doya doya yaşadık.

e25bf1cf-d111-4489-a5d0-d35d71c13fdb.jpg

Otel çalışanları çok iyiydi. Hepsinden Allah razı olsun. Hepsi çok ilgili, alakalı insanlardı.

Denizi desen aynı, çarşaf gibi denizi vardı. Yüzerken denizin içindeki balıkları görüyorduk. Çok memnun kaldık. Bize bu imkânı sunan herkesten Allah razı olsun.”

ZEYTİNYAĞIMIZ BURSA’DAN

bdbf4e14-69f1-40b3-8c67-fe6b2c2064f6.jpg

Gökhan Ataş ve eşi otelde Didim zeytinyağı ile yapılan zeytinyağlı yemekleri de beğeniyle yemiş. Aktaş, “Aydın bildiğim kadarıyla zeytinyağı ile meşhur. Zeytinyağı da çok güzeldi. Diğer arkadaşlarım gibi henüz eve getirmeye başlamadım. Bizim bu konudaki tercihimiz Orhangazi, İznik, Bursa” dedi.

 1602.jpg

 OLA Kİ GÖÇ EDERSEK, GÖÇERİZ:  İlerleyen yıllarda sendikalarından bağımsız, ailecek tatile çıkma hallerinde veya ileride emekliye ayrıldıktan sonra ailecek Gebze’den göç kararı alırlarsa yatırım ve ikamet için Didim’i kesinlikle tercih edebileceğini belirten Ataş, “Didim’i tatile çıkacak eşe dosta tavsiye de ederim. İnsanları çok sıcak ve cana yakın” diye konuştu.

 

 

**

TEŞEKKÜR EDİP EKLEDİ…

 

Türk Metalli olmak ayrıcalıktır

Gökhan Ataş görüşmemizin sonunda, “İlave olarak ne söylemek istersiniz?” sorusunda tercihini teşekkürden yana kullandı: “İlk başta Genel Başkanımız Pevrül Kavlak’a, Gebze 1 No’lu Şube Başkanımız Mustafa Teke’ye, Pimsa Otomotiv Genel Müdürü Serdar Sezer’e çok teşekkür ederiz. Baştemsilcimiz Mehmet Uyanmaz’a her zaman yanımızda olduğu için ayrıca teşekkür ederiz. Herkesten Allah razı olsun. Şu bir gerçek. Türk Metalli olmak ayrıcalıktır.”

 

tatilde-001.jpg 

Gökhan Ataş’ın teşekkür ettiği; Pevrül Kavlak, 21 Temmuz 2021’de Didim’de sendika üyesi bir işçi ve kızı ile. (Kaynak: Mustafa Teke/Facebook)

masada-004.jpg

Pimsa Otomotiv Tekstilleri Tekstilleri Genel Müdürü Serdar Sezer, Üretim Şefi Erdinç Topçu, İşyeri Baştemsilcisi Mehmet Uyanmaz ve Şube Başkanı Mustafa Teke; 13 Ekim 2021’de işyeri ve güncel konulara dair toplantı halinde. (Kaynak: Mustafa Teke/Twitter)

 **

Anıt ağacından zeytinyağı ürettiler

 kaymakamlik.jpg

Tarihi ve doğal güzellikleriyle Ülkemizin en özel bölgelerinden biri olan Didim tarımsal alandaki benzersiz konumuyla da ön plana çıkıyor. Didim Kaymakamlığı , Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Didim Ziraat Odası Başkanlığı ve Milet Müze Müdürlüğü’nün ortak çabasıyla Apollon Tapınağı ve Milet Ören yeriyle ilgili farkındalığı arttırmak ve doğa ile tarih arasındaki ilişkiyi ortaya çıkarmak için bahsedilen alanlar ve diğer Anıt ağaçlarda yetişen zeytinlerden soğuk sıkım olarak olarak hazırlanan zeytinyağları özel şişeleriyle birlikte yoğun bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı. Didim’in simgesi olan Medusa logolu özel tasarım cam şişelerde sunulan yüksek polifenollü zeytinyağı İlçemizin tanıtımında da önemli bir yer edinecektir. (Birebir alıntı  ve Kaynak: Didim Kaymakamlığı / didim.gov.tr)

DİZİMİZDE YARIN...

Demedim mi Didim Diye

Aktan USLU

25 – hepsididimdenoktacom

 

**

 

Orman içi sahil kenarı yer aranacak!

1603.jpg

** Pimsa Otomotiv Baştemsilcisi Mehmet Uyanmaz, üçüncü Didim deneyimini yine Türk Metal’in ev sahipliğinde bu sefer ailesiyle yaşadı. Didim’e yatırımlık yer gözüyle de bakan Uyanmaz ola ki yer edinecek olursa orman içi, sahil kenarından yer aranacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.