Zeytinoğlu’ndan yeni  ekonomik programa destek

Zeytinoğlu’ndan yeni ekonomik programa destek

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeni dengelenme, yeni normal, yeni ekonomi başlıklarıyla açıklanan 2021-2023 yıllarını kapsayacak Yeni Ekonomi Programı destek verdi.

Zeytinoğlu yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

 “Açıklanan programda ekonomideki mevcut durum ve küresel gelişmeler ışığında hedefler ortaya konulduğunu görüyoruz. Bu hususta sanayiciler olarak bizler de üzerimize düşen sorumlulukları her zaman olduğu gibi yerine getirmeye hazırız.” dedi.

Zeytinoğlu açıklanan programda 2020 büyüme tahmini ile ilgili alternatif senaryoların olmasını doğru bulduklarını ifade ederek, “2020 yılı büyüme tahmininin yüzde 0.3 olduğunu görüyoruz. Kötü senaryoda ise yüzde 1.5 daralma olabileceği belirtildi. Bu yaklaşımdan rakamların, belirsizliğin de göz önüne alınarak hedeflendiğini anlıyoruz. Alternatif senaryoların olmasını doğru buluyoruz. Zira bu yaklaşım güven duygusu tesis edilmesi açısından çok önemli. Güven duygusunun olmadığı yerde yatırımcı çekmenin de, yatırımcıyı tutmanın da zor olduğunu biliyoruz.” dedi.

“2021 yılı için büyüme hedefinin yüzde 5.8 olduğunu görüyoruz.” diyen Zeytinoğlu, “2021 büyüme hedefinin, önümüzdeki yıl ciddi bir baz etkisi olacağından ulaşılabilir bir hedef olduğunu düşünüyoruz. Bunun yanında büyümede global koşullar da etkili olacaktır.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.