Zeytinoğlu:“kapasite kullanım oranında artış var”

Zeytinoğlu:“kapasite kullanım oranında artış var”

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “ Odamızca yapılan araştırmaya göre, Temmuz ayı için Kocaeli firmalarının kapasite kullanım...

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “ Odamızca yapılan araştırmaya göre, Temmuz ayı için Kocaeli firmalarının kapasite kullanım oranı 71,8 olarak belirlendi. Buna göre, bölgemiz sanayisinin kapasite kullanım oranları bir evvelki ay ile aynı seviyede gerçekleşmiştir. Geçen yıla göre ise 0,4 puanlık bir artış görülmektedir. Umarız, bu trend önümüzdeki dönemde de artarak devam eder” dedi.

     Konu ile ilgili görüşlerini açıklayan KSO Başkanı Zeytinoğlu; ”Aslında Temmuz ayında bir evvelki aya göre az da olsa bir artış bekliyorduk. Bunun olmayışının nedeni, Ramazan ayının büyük bir kısmının Temmuz ayına denk gelmesi kaynaklanmaktadır. Tabii burada Avrupa’daki durgunluğun da etkisi var. Ayrıca firmalarımızdan aldığımız geri bildirimlerde Temmuz ayının yıllık izin dönemi olması nedeni ile siparişlerde ve üretimlerde düşüşler olduğu belirtilmiştir.

     Ayrıca kapasite kullanım oranlarımızın olması gerekenin 10 puan altında olduğunu unutmamak gerekiyor. İlave yatırım yapmadan kapasitelerin 10 puan üzerinde olması gerektiğini vurgulamak isteriz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.