Zeytinoğlu: ‘KOBİ’ler tek bir çatı altında toplanıyor’’

Zeytinoğlu: ‘KOBİ’ler tek bir çatı altında toplanıyor’’

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ‘’ Platform, ülkemizde dijital dönüşüm yolunda geniş bir ekosistemi KOBİ’lerle bu kapsamda buluşturan ilk platform olma özelliğine sahip’’

KOBİ’ler için hayata geçirilen Akıllı KOBİ platformu ile ilgili olarak Kocaeli Sanayi Odasında bir basın toplantı gerçekleştirildi.  Toplantıya  Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, , Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Vedat Doğusel katıldı.

“İLK PLATFORM OLMA ÖZELLİĞİNE SAHİP”

Ülkemizde dijital dönüşüm yolunda geniş bir ekosistemi bulunan platform ile ilgili konuşan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,’’Bu platform, TOBB ve Visa işbirliğinde, işinde dijital dönüşümü gerçekleştirmek isteyen KOBİ’ler için hayata geçirildi. Akıllı KOBİ, mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik tüm sektörler için dijitalleşme olanağı sunuyor. Platform, ülkemizde dijital dönüşüm yolunda geniş bir ekosistemi KOBİ’lerle bu kapsamda buluşturan ilk platform olma özelliğine sahip. akillikobi.org.tr adresinden ulaşılabilen platform, içerdiği ürün, hizmet, bilgi ve eğitimlerle KOBİ’lere özel bir dijital dönüşüm üssü olarak hizmet verecek.

“DİJİTALLEŞME KONUSUNDA TEST EDEBİLECEK”

Akıllı KOBİ’yi ziyaret eden KOBİ’ler ihtiyaçlarını kategoriler ya da sektörler bazında keşfedebilecek, bu ürün ve hizmetleri sunan tedarikçilerle buluşabilecek. Ayrıca KOBİ’ler kendilerini dijitalleşme konusunda test edebilecek, seviyelerini görebilecek, isterse eğitim alabilecek. Böylelikle KOBİ’ler A’dan Z’ye dijitalleşme konusundaki tüm ihtiyacını Akıllı KOBİ platformunda karşılamış olacak. Platform ile dijital dönüşüm konusunda KOBİ’lerin karar almalarını da hızlandıracağına inanıyoruz.

“KOBİ’LER TEK BİR ÇATI ALTINDA BULUŞTURULUYOR”

Platforma kaydolan KOBİ’lere dijital dönüşüm konusundaki mevcut durumlarını TÜBİTAK TÜSSİDE tarafından hazırlanan “Dijital Dönüşüm Olgunluk Değerlendirme” aracıyla tespit etme imkanı sunuluyor. KOBİ’ler çıkan sonuçlara ve ihtiyaçlarına göre kısa ve orta vadeli yol haritalarının hazırlanması konusunda destek alabilecekler. Bu platformda teknoloji tedarikçileri ile KOBİ’ler tek bir çatı altında buluşturuluyor. 6 Mayıs’ta gerçekleştirilen ön lansmandan bu yana 800 teknoloji tedarikçisi platforma ön kayıtlarını gerçekleştirdi.

“UYGUN ÖDEME KOŞULLARI”

Bu şirketlerin sunduğu; bulut ve yapay zeka çözümleri, e-ihracat, sanal POS çözümleri, mobil geliştiriciler, veri analizi gibi hizmetler 12 ana kategoride toplam 80 başlık altında toplanıyor. KOBİ’ler bu ürün ve hizmetlere, tedarikçilerin sitelerine yönlendirilerek uygun ödeme koşullarıyla ulaşabiliyor.  Akıllı KOBİ’ye kayıtlı bu teknoloji tedarikçilerini TOBB’un 1,5 milyon üyesi ile buluşturmayı hedefliyoruz. İşini dijitale taşımak ve dijital dönüşümünü gerçekleştirmek isteyen tüm KOBİ’leri Akıllı KOBİ Platformu’na, teknoloji tedarikçilerinin ürün ve hizmetlerini incelemeye bekliyoruz” ifadelerinde bulundu

“ALIN TERİNİN YANINA AKIL TERİNİ KOYANLAR KAZANACAK”

Zeytinoğlu’ndan sonra konu ile ilgili dijitalleşmenin önemini vurgulayan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, ‘’Birçok yenilik yaşamımıza girerken bir yandan da teknolojiye olan ihtiyaç ufkumuzu geliştirdi. ’Korona virüs ile birlikte evet birçok sevdiğimizi kaybettik fakat bir yandan da alışkanlıklarımızı değiştirdi. Eskiden isteklerimiz öndeydi şimdi ise ihtiyaçlarımız öne çıktı. Kurumların çoğu temassız alışverişe başladı. Teknolojinin önüne geçen kurumlar kazanacak. Alın terinin yanına akıl terini koyanlar kazanacak. Hükümetin bir ekonomik paket açıklaması gerekiyor. Üreticiler bunu tek başına yapamaz’’ dedi.

 

manset-2-004.jpeg

 

manset-3-003.jpeg

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.