Zeytinoğlu kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

Zeytinoğlu kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu mayıs ayı kapasite kullanım oranlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Hem Türkiye genelinde hem Kocaeli’de kapasite kullanım oranlarında toparlanma olduğunu memnuniyetle görüyoruz."dedi.

T.C. Merkez Bankası ve Kocaeli Sanayi Odası verilerine göre mayıs ayı kapasite kullanım oranı; Türkiye genelinde yüzde 62.6 ile geçen yılın aynı ayına göre 13.7 puan gerilerken, geçen aya göre 1 puan arttı. Kocaeli’de ise yüzde 60.3 ile geçen yıla göre 9.7 puan gerilerken, geçen aya göre 6 puan arttı.

KSO Başkanı Zeytinoğlu mayıs ayı kapasite kullanım oranlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Hem Türkiye genelinde hem Kocaeli’de kapasite kullanım oranlarında toparlanma olduğunu memnuniyetle görüyoruz. Aylık bazdaki artışlar Türkiye genelinde 1 puan olurken, ilimizde 6 puan ile daha hızlı bir ivme ile gerçekleşti. Burada ilimizin ana sektörlerinden ve salgın sebebiyle nisan ayında duruşa geçen otomotiv sektörünün mayıs ayında üretime başlamasının önemli etkisini görüyoruz. Yine ilimizin öncü sektörlerinden kimya sanayinin kapasite kullanım oranı da mayıs ayında yüzde 76 seviyesine yükseldi.” dedi.

 

Zeytinoğlu, salgın etkisiyle nisan ayında belirgin gerilemeler yaşanan öncü göstergelerde, mayısla birlikte toparlanma beklediklerini ve mayıs ayına ilişkin açıklanan ilk veri olan kapasite kullanım oranlarının bunu teyit ettiğini ifade ederek, “Bu ay yaptığımız araştırmada firmalarımızın yüzde 9’u duruşta olduklarını bildirdi. Nisan ayında duruşta olan firmalarımızın oranı yüzde 24 idi. Bununla birlikte firmalarımızın yüzde 63’ü kapasite kullanım oranlarının geçen aya göre artığını ifade etti. Mayıs ayında kapasite kullanımındaki bu toparlanmanın hem üretime hem ihracata yansıyacağını bekliyoruz. Önümüzdeki aylarda bu iyileşmelerin artarak devam etmesini temenni ediyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.