Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret rakamlarını değerlendirdi

Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret rakamlarını değerlendirdi

Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Nisan ayında TÜFE aylık yüzde 0.85 artışla yıllık yüzde 10.94’e geriledi.

TÜİK tarafından açıklanan nisan ayı enflasyon oranlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Nisan ayında TÜFE aylık yüzde 0.85 artışla yıllık yüzde 10.94’e geriledi. Aylık bu artışta ramazan ayının da başlamasıyla artan gıda fiyatları belirleyici olurken, petrol fiyatlarının aşağı yönlü seyri artışı sınırlı tuttu.” dedi. Nisan ayında ÜFE’nin aylık yüzde 1.28 artışla yıllık yüzde 6.71’e gerilediğini söyleyen Zeytinoğlu, “ÜFE’de yüzde 1.28 ile aylık hızlı bir artış olduğunu görüyoruz. Ana sanayi gruplarının aylık artışlarına baktığımızda, imalatta yüzde 1.41, ara malında yüzde 3, sermaye malında yüzde 2.91 ile ÜFE’deki genel artışın üzerinde olduğunu görüyoruz. Döviz kurundaki artışın da etkisiyle enflasyonda maliyet etkisinin devreye giriyor olabileceğine bir işaret.” dedi.

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu nisan ayı dış ticaret verilerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, ihracattaki bu seviyenin taban olma ihtimalinin yüksek olduğunu, önümüzdeki aylarda iyileşme beklediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.