Zeytinoğlu ‘Büyüme’ oranını değerlendirdi

Zeytinoğlu ‘Büyüme’ oranını değerlendirdi

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TÜİK tarafından yüzde 4.5 olarak açıklanan 2020 ilk çeyrek büyüme oranını değerlendirdi.

COVID-19 vakalarının 11 Mart itibariyle görüldüğünü, ekonomik etkilerinin de mart sonlarında hissedilmeye başlandığını bu nedenle de salgının ekonomiye yönelik daraltıcı etkilerinin ilk çeyrek büyümesine yansımasının çok sınırlı kaldığını ifade eden Ayhan Zeytinoğlu: “İlk çeyrekte ekonomimiz yüzde 4.5 büyüyerek beklentilerimizin bir miktar altında kaldı. Buradan Mart ayının ikinci yarısından itibaren gördüğümüz salgın etkisinin ekonomiye az da olsa yansıdığını görüyoruz. Bununla birlikte büyümede 2019’un ilk çeyreğinden gelen baz etkisinin pozitif desteği var.” dedi.

KSO Başkanı ikinci çeyrek beklentilerine ilişkin “Pandemi etkisini asıl ikinci çeyrek büyümesinde hissedeceğimizi tahmin ediyoruz. Nisan ayında tüm öncü göstergelerde belirgin gerilemeler yaşanmıştı. Ancak mayıs ayıyla birlikte toparlanma sürecinin başladığını görüyoruz. Mayıs ayına ilişkin ilk veri olan kapasite kullanım oranlarında artış yaşandı. Bu artış ihracat ve üretime de yansıyacaktır. Ekonomik göstergelerdeki düzelme en büyük ticaret partnerimiz Avrupa’daki iyileşmeye paralel yürüyecek ve toparlanma hızımız artacaktır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.