Zeytinliklerin madenlere açılması hukuka aykırıdır

Zeytinliklerin madenlere açılması hukuka aykırıdır

Ülkemizde zeytinlik alanlarının madenlere tahsis edilmesine bir tepki de ÇYDD Gebze Şubesi’nden geldi: “Yasaya, hukuka ve kamu yararına aykırıdır.”

Ülkemizde zeytinlik alanlarının madenlere tahsis edilmesine bir tepki de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği - ÇYDD Gebze Şubesi’nden geldi: “Zeytinimiz ulusal varlığımızdır” başlığıyla yapılan açıklamada tahsisin yasaya, hukuka ve kamu yararına aykırı olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 

Maden Yönetmeliği’nin 115. Maddesinde yapılan değişiklikle zeytinlikler madencilik faaliyetine açılmaktadır. Bu düzenleme 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Yasa hükümlerine, yasaya, hukuka ve kamu yararına açıkça aykırıdır.

 

Zeytinin ana vatanı Anadolu’dur. Topraklarımızda yetişen zeytinlerimiz ulusal varlığımız; ekonomik, doğal ve kültürel zenginliğimizdir. Ağaçlarımız bizim dilediğimiz şekilde kullanacağımız mal varlığımız değildir, gelecek kuşakların bize emanetidir.

 

DAVA AÇACAĞIZ

 

ÇYDD olarak bu hukuksuzluğa ve çevre katliamına engel olmak için tüm olanaklarımızı kullanacağız. Öncelikle hukuka ve aykırı yönetmelik maddesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay’da dava açacağız. Genel Merkez Hukuk Birimimiz konuyla ilgili çalışmalarına başlamıştır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.