Zeytinlikleri korumak için halkımızla mücadele edeceğiz

Zeytinlikleri korumak için halkımızla mücadele edeceğiz

ADD Gebze Şubesi, zeytinlik sahalarının maden projelerine açılmasına tepki gösterdi. Açıklamada, “Zeytinliklerimizi korumak için halkımızla birlikte mücadele edeceğiz” denildi

Atatürkçü Düşünce Derneği - ADD Gebze Şubesi, zeytinlik sahalarının maden projelerine açılmasına tepki gösterdi. Açıklamada, “Zeytinliklerimizi korumak için halkımızla birlikte mücadele edeceğiz” denildi. “Zeytin hayattır. Zeytinliklere kıymayın efendiler” başlığıyla yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Resmi Gazete’ de yayınlanan yönetmelik değişikliğiyle zeytinlik cinayetinin önü açılmış oldu.

 

Bu yönetmelik değişikliği “Zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede zeytinyağı fabrikası hariç, zeytinliklerin vegatatif ve generatif gelişmesine mani olacak kimyevî atık bırakan, toz ve duman çıkaran tesis yapılamaz ve işletilemez.” diyen 3753 sayılı “Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanun”a aykırıdır.

 

İktidarın Zeytin Yasasını işlevsiz hale getirecek bu yönetmelik değişikliğiyle, birçok maden projesinin önü açılmış olacaktır.

   

Bu bir doğa katliamıdır. Atalarımızdan emanet aldığımız, çocuklarımıza borçlu olduğumuz yaşam alanlarımızın yok edilmesine giden yolun kapı eşiğidir.

 

Değişiklik “Ülkenin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere yürütülen madencilik faaliyetlerinin tapuda zeytinlik olarak kayıtlı olan alanlara denk gelmesi ve faaliyetlerin başka alanlarda yürütülmesinin mümkün olmaması durumunda, madencilik faaliyetini yürütecek kişinin faaliyetinin bitiminde sahayı rehabilite ederek eski haline getireceğini taahhüt etmesi şartıyla, Genel Müdürlük tarafından belirlenen çalışma takvimi içerisinde zeytin sahasının madencilik faaliyeti yürütülecek kısmının inşa edilmesine kamu yararı dikkate alınarak Bakanlıkça izin verilmesi” ne olanak sağlamaktadır.

 

Bu tam anlamıyla gaflettir, dalâlettir.

   

İkizköy köylülerinin aylardır Akbelen ormanına kömür ocağı yapılmaması için sürdürdükleri onurlu direnişlerinin arifesinde alınan bu karar, bir dizi soru işaretini de ardı sıra getirmektedir.

 

ZEYTİN, SONSUZLUK AĞACIDIR!

 

Birçok medeniyet için kutsaldır, bereketin, barışın simgesi, birlikte yaşamanın tutkalıdır zeytin ağacı.

 

Nazım’ın dediği gibi yani…

 

“yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı,

yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin,

hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil,

ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için,

yaşamak yani ağır bastığından.”

 

Atatürkçü Düşünce Derneği;  Anadolu’nun kadim dostu zeytinliklerimizin, gözünü yer altı ve yer üstü kaynaklarımıza dikmiş doymak bilmez tek dişi kalmış canavarların talanına açılmasına karşı, büyük acılarla bu toprakları vatan yapan kahramanlarımızın izinden giderek Kemalizm’in namus sesini bir sis çanı gibi yurdumuz semalarına asacağını, doğamızı, ormanlarımızı, akarsularımızı ve zeytinliklerimizi korumak için halkımızla birlikte mücadele edeceğini kamuoyu ile paylaşmayı görevi saymaktadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.