Zeyrek ve Yamen ile yeme de yanında yat!

Zeyrek ve Yamen ile yeme de yanında yat!

Gazeteci Yazar Deniz Zeyrek, “Masumiyet İstasyonu” adlı kitabı; Yapımcı Yönetmen Çağatay Taşkın Yamen “Son Enstitüler” adlı belgesiyle CHP Gebze’nin konuğuydu. Köy Enstitüleri ana konulu etkinlikte Karslı ikiliyi Gebze’deki akrabaları da yalnız bırakmadı

Cumhuriyet Halk Partisi – CHP Gebze İlçe Örgütü’nde yönetim son zamanların en nitelikli icraatlarından birine Gazeteci Yazar Deniz Zeyrek ile Yapımcı Yönetmen ve aynı zamanda Gastronomi Uzmanı Çağatay Taşkın Yamen ile imza attı. Her ikisi de aslen Kars eşrafından olan, Gebze’de de akrabaları yaşayan Zeyrek ve Yamen’i Gebze’deki etkinlikte hemşerileri ve CHP’lilerin yanı sıra edebiyatseverler ve Köy Enstitüleri tutkunları, sevdalıları yalnız bırakmadı.

Gebze Kültür Merkezi’nin tamamına yakını dolarken moderatörlüğü üstlenen Sema Aktemur Akçay da akıcı dili, arı Türkçe’si ve konu hâkimiyeti ile gerek seyir gerek dinleti olarak dört dörtlük bir programa, konukları ile birlikte imza attı.

Etkinliğe Gazeteci Yazar Deniz Zeyrek, memleketine değindiği köşe yazılarından oluşan Masumiyet İstasyonu ile katıldı. Kitap; Zeyrek’in internetten de kolaylıkla erişilebilir, yazılmış yayınlanmış eserlerinden oluşsa da beş ay içinde ikinci baskısını yaptı.  

Çağatay Taşkın Yamen etkinliğe 10 yıllık bir çalışmanın ürünü, Köy Enstitüleri’nin hayattaki son mezunlarını konuşturduğu ancak bazılarının acı kaybının acısını filmi yayınlayamadan yaşadığı belgesel filmi, “Son Enstitüler” ile katıldı. Etkinlik Deniz Zeyrek, “Masumiyet İstasyonu” ile başladı. Çağatay Taşkın Yamen’in ve ardından yine Zeyrek’in, “Son Enstitüler” değerlendirmesi ile sürdü. Film gösteriminin ardından Zeyrek’in kitaplarını imzalaması ile sona erdi.

Geçtiğimiz hafta sonu cumartesi günü gerçekleşen, gündem yoğunluğundan ötürü bugün ancak özetini verdiğimiz etkinliğe dair tüm ayrıntılar Çarşamba ve Perşembe günleri gazeteniz Yeni Haber ve www.gebzehaber.net’te olacak. 

1-plakeet.jpg

 

2-sunu.jpg

 

3-imzaaa.jpg

 

4-muhabbet.jpg

 

6-salon.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum