Zeki Müren kimdir? Zeki Müren kaç yaşında?

Zeki Müren kimdir? Zeki Müren kaç yaşında?

Şarkılarıyla kısa sürede ün salan Zeki Müren'in hayatı sık sık merak konusu oluyor. 1931 yılında dünyaya gelen Zeki Müren'in kim olduğu, nereli olduğu sorularının cevabını sizler için haberimizde derledik.


Eskilerin ünlü sanatçısı Zeki Müren 2 Ocak 1931 yılında Bursa’da dünyaya geldi. Kaya ve Hayriye Müren çiftinin tek çocuğu olan Zeki Müren, Üsküp’ten göç ederek Bursa’ya yerleşmişti. Zeki Müren’in babası Kaya Müren kereste tüccarlığı yapıyordu. Zor şartlar altında geçinen ailenin tek çocuğu Zek, 11 yaşında sünnet oldu. Öğretim hayatına Bursa Osmangazi İlkokulu’nda başlayan Zeki Müren, henüz daha ilkokuldayken kendi kendine şarkı söylemey başlamış ve sesi öğretmenleri tarafından keşfedilmişti. Ortaokulu da Bursa’da okuyan Müren, babasına İstanbul’a gitmek istediğini orada yeni bir başlangıç yapmak istediğini söylemesi üzerine ailesiyle birlikte İstanbul’a taşındı. İstanbul’daki Boğaziçi Lisesi’ne yazılan Müren, liseyi birincilikle bitirdi.
1950 yılında üniversite öğrencisiyken TRT İstanbul Radyosu’nun açtığı ve 186 adayın katıldığı solist sınavını birincilikle kazandı.
1951’in Ocak ayında İstanbul Radyosu’nda canlı olarak yayımlanan bir programda ilk radyo konserini verdi ve sesiyle yoğun ilgi gördü. Gördüğü yoğun ilginin ardından aynı hafta klarnet sanatçısı Şükrü Tunar, Müren’i kendisine ait plak fabrikasına götürerek kendi eseri ‘’Muhabbet kuşu’’ doldurttu. Bu plak sayesinde tüm Anadolu’da tanılan Zeki Müren, 1976 yılında Londra’da konser vererek mekanda sahne alan ilk Türk şarkıcı oldu.
Zeki Müren’de kalp rahatsızlığı ve şeker hastalığı vardı. Hayatının son 6 yılında sahve ve eğlenceli hayatından uzaklaşan Müren, 24 Eylül 1996 tarihinde TRT İzmir Televizyonu’nda kendisi için düzenlenen tören de kalp krizi geçirdi. Kalp krizi geçiren ünlü şarkıcı Zeki Müren, olay yerinde hayatını kaybetti. Cenazesi sevenlerin katılımıyla büyük bir törenle kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.