Zehirli tankerleri başımıza bela etmeyin

Zehirli tankerleri başımıza bela etmeyin

Alışan Lojistik tarafından Muallimköy’de yeni kurulacak depolama tesisi ile ilgili gazetemize konuşan Muallimköy sakini Ferit Taşdemir “ Marmara Bölgesinin tüm zehirli tankerlerini başımıza bela etmeyin” diyerek tepkisini gösterdi

Alişan Grup’un,  Gebze Muallimköy’de 12 bin metrekarelik alana kuracağı konteyner depolama ve elleçleme tesisi bölgede yaşayan vatandaşların tepkisini çekti. MHP il yönetim kurulu üyesi Ferit Taşdemir bölgenin yerlisi sıfatı ile ÇED toplantısına katıldığını fakat dün Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya yalnızca basın mensuplarının davetli olması nedeniyle katılamadığını belirtti. Taşdemir süreci şu ifadelerle aktardı:

 

haber-icin.jpg

İLLA YAPILACAKSA BAŞKA YERE YAPILSIN

“Bizler muhtarımız Haydar Yılmaz ve köy sakinlerimiz ile Muallimköy Öğretmenevinde iki ay kadar önce gerçekleştirilen ÇED toplantısına katıldık. Kavgasız, olaysız bir şekilde projenin burada yapılmasını istemediğimizi belirttik. Biz sermaye düşmanı değiliz bunu da dile getirdik, illa yapılacaksa başka yerde yapılsın dedik. Toplantı neticede olumsuz bir sonuca doğru gitti.

ATIK SULAR OLUĞU GİBİ DOĞAYA SALINACAK

Alışan Lojistik, Öğretmen evinin sağ tarafına lojistik depolama alanı yapmak istiyor. Bu alanda kimyasal atık yıkama, temizleme yapılması tabiata aykırı. Burada elimizi bile yıkasak bir gider olması gerekiyor fakat bunların bir altyapısı yok, atık suları doğaya salacaklar.

HAVADA ZEHİR VAR

Takdir edersiniz ki arabanızı yıkamaya götürdüğünüzde oradaki tazyikli su bile havaya karışıyor. Bu projede zehirli atık taşıyan tanklar sıcak su ile yıkanıyor çünkü zehri başka şekilde temizlemeleri mümkün değil. 15 lt bir tankın boşaltıldığı yerde 200,300 litre gibi bir sıvı kalıyor. Bu atık doğrudan bulunduğu yere bırakılacak hem de tankerlerin açık kapaklardan zehirli kimyasallar havaya karışacak. Konumu itibariyle bu zehirli hava direkt olarak Muallimköy'ün üzerine geliyor. Bitkilerin hepsini öldürüyor. Balkonda oturamazsınız, çamaşır asamazsınız. Bazen havaya zehir gibi bir koku yayılıyor. Tesisin önünden geçerken arabanın pencerelerini kapatmak zorunda kalıyorsunuz.

TESİSİN BURADA YERİ YOK

Burası bir eğitim öğretim yuvası. Burada Çolakoğlu Lisesi, Çıraklık Meslek Edindirme Okulu, Gebze Teknik Meslek Lisesi ve bir Öğretmen Evi var. Bu öğretmenevinin olduğu yerin 500 metre ilerisine sınıra bunu yapmaya çalışıyorsunuz. Burada biz misafir öğrenci, öğretmen kardeşlerimizi ağırlıyoruz. Sizce bu kadar yakın bir mesafede bu tesis buraya uygun mu?

 ZEHİRLİ TANKERLERİ BAŞIMIZA BELA ETMEYİN

Bu tür bir proje için Plastikçiler OSB, Kimyacılar OSB, İMES, Mermerciler gibi alanlar var. Sanayi Bakanlığı hepsini ayrı ayrı bölgeler yapmış. Siz buraya yakın olsun, ulaşımı kolay hemen tırlarla girer çıkarız diye düşünerek tüm Marmara Bölgesinin zehirli tankerlerini başımıza bela etmeyin.”

ikili-029.jpg

Haber: Arzum KAYMIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.