Zamlara ve yoksulluğa artık yeter

Zamlara ve yoksulluğa artık yeter

Eğitim-Sen Gebze Şubesi, zam karşıtı eylemleri Darıca’ya taşıdı. Çınaraltı Meydanı’nda yapılan açıklamada, “Zamlara ve yoksulluğa artık yeter” denildi.

Zam karşıtı eylem ve etkinlikler Darıca’ya taştı. Eğitim-Sen Gebze Şubesi, Darıca’da Çınaraltı Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirip semt pazarında broşür dağıttı. Basın açıklaması Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır tarafından okundu. Zamlara ve yoksulluğa “Artık yeter” dediklerini belirten Bahadır, “Olağanüstü günlerden geçiyoruz. İktidar emekçiye, çiftçiye, yoksullara, kadınlara, gençlere, halka karşı adeta ekonomik darbe yapıyor. Göz göre göre ve sonucunu bildikleri ekonomik politikalarla emeği ucuzlatıyor. İşsizliği, güvencesizliği arttırıyor” dedi. Bahadır şöyle devam etti:

 DERİNLEŞEREK DEVAM EDİYOR

“Yaşam koşulları dayanılmaz hale getiriliyor. Açlıkla yoksullukla boğuşan emekçiler, ataması yapılmayan öğretmenler sağlıkçılar, yazılı sınavda başarılı olup mülakat sınavlarında elenen gençler, tarlasında ürünü para etmeyen köylü, elektrik faturası işyeri kirasını aşan esnaf, emeklilikte yaşa takılanlar, emekliler, işsizlerin geleceğe dair kaygıları her geçen gün artıyor. Açlık, işsizlik ve yoksulluk derinleşerek devam ediyor. Asgari ücrete yapılan zam daha işçinin elinin geçmeden açlık sınırının altında kalırken kamu emekçilerinin maaşları yoksulluk sınırı rakamlarının çok gerisinde seyrediyor. Her geçen gün açlık sınırının rakamlarına yaklaşıyor. Her güne yeni zamlarla uyanıyor ve temel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz olduk. Gıda ürünlerinden doğalgaza, akaryakıttan elektriğe kadar tüm ürünlere birbiri ardına gelen zamlar emeğiyle geçinen geniş toplum kesimlerinin hayatlarını sürdüremez hale getirdi.”

TALEPLERİNİ ŞÖYLE SIRALADI

Bahadır taleplerini şöyle sıraladı: Başta gıda ürünleri olmak üzere elektrik, doğalgaz, akaryakıt, ulaşım gibi temel ihtiyaç kalemlerine yapılan zamlar geri alınmalı, vergiler düşürülmelidir. Yoksulluk sınırının altında yaşayan kesimlerin temel gereksinimleri karşılanmalıdır. Öncelikle 150 kWh elektrik yardımı uygulaması şeffaflaştırılarak ölçütleri kamuoyu ile paylaşılmalı ve yardım sınırı 230 kWh’a yükseltilmelidir. Konutlarda elektrik, doğalgaz ve suya yansıyan KDV sıfırlanmalıdır. Enerji bir insan hakkıdır; Maddi imkânsızlık ile elektrik, doğalgaz, su faturalarını ödeme zorluğu çekenlerin elektrik, gaz ve suyu kesilmemeli, bu ihtiyaçlar kamu kaynaklarından sağlanıp halkın karanlıkta, soğukta ve susuz kalmaları önlenmelidir. Kalıcı çözüm için enerji şirketleri derhal kamulaştırılmalıdır. Kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına, tasfiyesine ve özelleştirme soygununa son verilmelidir” dedi.

Haber: Barış AYAR 

 

manset-2-162.jpg

manset-3-088.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.