Zabıtadan Kaldırım İşgallerine Sıkı Denetim

Zabıtadan Kaldırım İşgallerine Sıkı Denetim

Kandıra Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde vatandaşların kaldırımları güvenli şekilde kullanabilmesini sağlamak amacıyla kaldırım işgallerine karşı denetimlerini sıklaştırdı.

Bu kapsamda, işyerleri tarafından kaldırımlara gelişigüzel yerleştirilen ürünler, teşhir stantları, masa, sandalye gibi eşyalarla ilgili işyerlerine, Zabıta Ekipleri tarafından sözlü uyarılar yapılıyor, tebligatlar iletiliyor ve anonslar aracılığıyla bilgilendirmeler sağlanıyor.

Uyarılara rağmen kaldırım işgaline devam eden iş yerleri hakkında ise cezai işlem ve yaptırımlar uygulanmaya başlandı.

"KALDIRIMLAR YAYALARINDIR"

Kandıra Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kamusal alanların amacı dışında kullanılmasına kesinlikle müsaade edilmeyeceği vurgulanarak, “Kaldırımlar yayalar içindir. Vatandaşlarımızın kaldırımlarda rahatça yürüyebilmesi, engelli bireylerin ve çocuklu ailelerin güvenli şekilde hareket edebilmesi için bu denetimler düzenli olarak sürdürülecektir. Esnaflarımızdan bu konuda duyarlılık ve iş birliği bekliyoruz” denildi.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Kandıra Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerinin denetimlerini belirli aralıklarla tüm mahalle ve ana caddelerde sürdüreceği bildirildi.

İşgale devam eden iş yerlerine ise mevzuat çerçevesinde cezai işlem ve kaldırım üzerindeki malzemelerin toplanması gibi yaptırımların kararlılıkla uygulanmaya devam edileceği bildirildi.

Kandıra Belediyesi, kamuya ait alanların toplum yararına kullanılması için sahadaki denetimlerini aralıksız sürdüreceğini belirtti.

Kaynak:Tuğçe Yakıcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.