Zabıta ekiplerinden marketlere KDV indirimi denetimi

Zabıta ekiplerinden marketlere KDV indirimi denetimi

Temel gıda maddelerinde uygulanacak KDV’nin yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesinin ardından Darıca Belediyesi Zabıta ekipleri denetim için sahaya indi ve ilçe genelinde bulunan marketlerde denetime başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca düzenlenen "Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri" tanıtım toplantısında açıkladığı temel gıda maddelerinde uygulanacak KDV indirimi başladı. Buna göre, temel gıda ürünlerinde KDV yüzde 8'den yüzde 1'e indirildi. Darıca Belediyesi zabıta ekipleri indirimin başladığı ilk günde Muzaffer Bıyık’ın talimatıyla hemen harekete geçerek, Darıca’da bulunan marketlerde denetimler yaptı. Denetim kapsamında ekipler gıda ürünlerine indirim yapılıp yapılmadığı, ürün fiyatlarının karşılaştırılması, etiket fiyatı ile kasa fiyatının tutup tutmadığı ve son kullanım tarihi gibi konularda kontroller gerçekleştirdi.

 

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Denetimler hakkında bilgi veren Darıca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, “Temel gıdada KDV indirimi başladı. Biz de Zabıta müdürlüğü olarak belediye başkanımızın talimatıyla birlikte ilçemizde bulunan tüm market ve bakkalları denetliyoruz. Özellikle fiyat etiketlerine bu durumun yansıyıp yansımadığı, kasada bu durumun geçerli olup olmadığını denetliyoruz. Vatandaşlarımızın etiket ve kasa arasındaki fiyata dikkat etmeleri gerekmektedir. Faturada KDV oranını yüzde 1 olarak görmesi gerekmektedir. Bizler denetimlere ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.