Yüzyüze eğitim aşılama sonrasına ertelenmeli

Yüzyüze eğitim aşılama sonrasına ertelenmeli

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube yönetimi Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sefer de aşılama takvimi tutturamadığına dikkat çekti. Tüm eğitim emekçileri için aşılama isteyip yüzyüze eğitimin aşılanma sonrasına ertelenmesini istedi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın aşılama taktiği ve takvimi ile yüzyüze eğitimin başlama tarihi ile “bağlantılı” hali eğitim camiasında yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi. Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube yönetimi Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sefer de aşılama takvimi tutturamadığına dikkat çekti. Tüm eğitim emekçileri için aşılama isteyip yüzyüze eğitimin aşılanma sonrasına ertelenmesini istedi.

TÜM EĞİTİM EMEKÇİLERİ

DERHAL AŞILANMALIDIR

Eğitim-İş olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrı yapıyoruz: Yüz yüze eğitim kararını, aşılama takvimini rasyonel biçimde ayarladıktan ve gerekli tüm tedbirlerin tamamlandıktan sonraya ertelemelisiniz. Eğer bu konuda biz eğitim çevrelerinin itirazlarına yine kulak tıkayacaksanız, en azından canını riske attığınız tüm eğitim emekçilerini derhal aşılatmalısınız.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NA GİDEN

LİSTE GÜNCELLENMELİDİR

Bu gerçeklik çerçevesinde Sağlık Bakanlığı’na yolladığınız listeyi acil olarak güncellemelisiniz. Daha önce söyledik, bir kez daha söylüyoruz: Kaçan derslerin telafisi mümküdür, ancak tek bir canın bile telafisi olmayacaktır. Bu acı sorumluluğu almayın!”

 

AŞI TRAFİĞİ DE DÜZGÜN YÖNETİLEMİYOR

“Tüm eğitim emekçilerinin canı eşit kıymettedir” başlığıyla yapılan açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi: “Eğitim çevrelerinden ve velilerden  gelen tüm itirazlara rağmen “dediğim dedik” biçimde, pandemiye yönelik tüm adımlar atılmadan yüz yüze eğitime geçen Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimdeki aşı trafiğini de düzgün yönetememektedir.

MÜJDE DEĞİL, KÖTÜNÜN İYİSİ

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin aşılamasına yönelik yüz yüze eğitime katılacak öğretmenler başta olmak üzere bir liste hazırlayıp Sağlık Bakanlığı’na ilettiklerini ve bu liste uyarınca aşılamanın Şubat’ın son haftası başlayacağını söylemiştir.

Bu açıklama bir müjde gibi sunulsa da bilinmelidir ki ancak kötünün iyisidir.  Çünkü MEB’in mantığında çok büyük eksikler bulunmaktadır:

 

KORUYUCU OLMASI İÇİN

İKİ DOZ DA TAMAMLANMALI

 

Bu aşılama uygulaması çok geç başlamıştır. Okullar 1 Mart’ta açılacak, ancak öğretmenler için aşının koruyuculuğu oluşmayacaktır. Çünkü Şubat sonunda yüz yüze eğitime girecek tüm öğretmenler aşılansa bile, bu ancak aşının ilk dozudur. Oysa bilindiği üzere aşının koruyuculuğu için iki dozun da tamamlanması ve bağışıklığın oluşması için gereken süreyi riskten uzak şekilde beklemek gerekmektedir.

 

TÜM EĞİTİM EMEKÇİLERİ AŞILANMALI

Bakanlığın sadece “öğretmenler”den bahsederek yaptığı bu açıklamalar, diğer eğitim emekçilerinin ne kadar düşünülmediğinin de ispatıdır. Oysa eğitim bir bütündür; okul, onu var eden tüm bileşenleriyle yekparedir. Tüm kamuoyunun itirazına rağmen yüz yüze eğitim başlatılıyorsa, idari personel, temizlik çalışanları yani eğitimin tüm emekçileri de aşılanmalıdır.

 

TÜM EMEKÇİLERİN CANI TEHLİKEYE GİRECEK

MEB, bu kararında bulaş riskinin oluşacağı sınıfların okulun tümü için tehlike olduğunu belli ki hesap etmemiştir. Oysa okullarda eğitimin başlamasıyla tüm eğitim emekçilerinin canı tehlikeye girecektir. Böylesi bir gerçeklikte insanların canına meslek gruplarına göre değer biçmek, en hafif tabirle vicdansızlıktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.