Yüzlerce Gebzeli çocuklar tekvando şenliğinde buluştu

Yüzlerce Gebzeli çocuklar tekvando şenliğinde buluştu

Tekvando Avrupa Şampiyonu Safiye Yalçın Türk ve 8 kez Türkiye Şampiyonu olan Bekir Türk Gebze Emlak Konutları 3. Etapta 200’ye yakın çocukla açık hava tekvando şenliği düzenlediler.

3 Etap Orta Parselde yapılan Tekvando Şenliğine katılım oldukça fazlaydı. Sanki çocuklar ve aileleri bugünü iple çekiyorlardı. Tekvandoya olan bu kadar büyük ilgi hem hocaları hem de etkinliği düzenleyen Spor Kurulunu şaşırtmışa benziyor.

GENÇ YAŞTA SPORLA TANIŞMA

Etkinliği düzenleyenlerden Cihan İncegül, amaçlarının Site Sakinlerinin spor ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu ve bunun içinde sahasında uzman çeşitli spor duayenleri ile çalışmak olduğunu belirtiyor. “Tekvando şenliği ile çocukların genç yaşta savunma sporlarıyla tanışmalarını istedik. Başta tekvando olmak üzere savunma sporları çocukların ve gençlerin hem özgüvenlerinin gelişmesine hem de bedenlerinin sağlığına büyük katkı sağlıyor. Günümüzde özellikle çocukların ve gençlerin internet oyunları ve zararlı alışkanlıklar ile gerçek yaşamdan uzaklaşıyor ve karamsar bir hale geliyorlar. Bazısı derslerini aksatıyor bazısı marjinal bir yaşam ile asosyal kişilikler oluşturuyor. Toplumun geleceği olan çocuklarımız ve gençlerimizi sporla gerçek hayatın içine çekmek istiyoruz. Safiye ablaları ve Bekir abilerini örnek edinsinler istiyoruz” diye ekliyor.

ZARARLI ALIŞKANLIKLARA DİKKAT ETMELİYİZ

“Maalesef Türkiye madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklar açısından dünya genelinde üst sıralarda yer alıyor. Kamu yönetiminin bu konuda yaptığı çalışmalar takdir edilmekle birlikte her şeyi kamudan bekleme yanlışını bir kenara bırakıp bilinçli yurttaş olarak bizim de sorumluluk üstlenmemiz gerekir. Halkıyla devletiyle bir bütün halinde mücadele edilirse başarı ihtimali de o denli yüksek olacaktır” diyor Spor Kurulu Kurucusu Cemal Yılmaz. “Tek bir vatanımız var ve bu güzel vatanın güzel evlatlarının bedenen ve zihnen sağlam olması çok önemlidir. Gençlerimiz yine bilgisayar başında otursunlar ama boş ve faydasız oyun oynamak için değil yazılım ve kodlama için otursunlar, yeni tasarımlar yapmak için otursunlar, mühendislik ve teknik çizimler için otursunlar”

3. ETAP SPOR KURULU ÜYELERİ 

Ahmet Yunus Bingöllü, Ayhan Demir, Cemal Yılmaz,  Barış Kılıç, Deniz T. Balta, Duygu Demir, Emir Cihan İncegül, Gülay Babatutmaz, Dr. Meryem Canan Ertürk, Onur Şimşek, Ömer Kılıççeker, Sedat Özer, Tevfik Şirin, Vedat Polat, Zeki Aydın.

senlik-(2).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.