Yüz yüze eğitimin servisçilere faydası yok!

Yüz yüze eğitimin servisçilere faydası yok!

Kocaeli Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Taşçı, okullarda yüz yüze eğitime başlanmasının kendilerine büyük bir faydası olmadığını söyledi.

Yüz yüze eğitimin başlaması, sınavların yüz yüze yapılmasıyla okullarda öğrenci hareketliliği yeniden başladı. Ancak, bu hareketlilik servis araçlarına aynı oranda yansımadı. Zira, öğrenci sayısı normal okulların açık olduğu sayıya ulaşamadı. Uzaktan yapan öğrenci sayısı yine yüksek oldu. ’deki servis araçlarının kaybı ise, diğer illere göre daha azdı. Kocaeli Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Taşçı, bunun gerekçesini kendilerinin öğrenci servisinin yanında, işçi servisi hizmeti de vermelerine bağladı.

 OKULLARIN İKİ GÜN OLMASI BİZİ ETKİLEDİ

Özgür Kocaeli Gazetesinin haberine göre Kocaeli Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Taşçı, okullarda yüz yüze eğitime başlanmasının kendilerine büyük bir faydası olmadığını söyledi.

Taşçı, bunun gerekçelerini şöyle anlattı: “ Okullarına servisle giden öğrencilerin sayısı çok az. 100 araçtan 2 tanesi bile öğrenciler için çıkmıyor. Bu dönem öncesinde Derice ’de 6 tane servisle hizmet veriyorduk ama okulların açılmasına rağmen bugünlerde bir tane bile çalışmıyor. Okul servislerinde işlerin bu kadar durgun olmasının sebebi okulların iki gün olması ve öğrencilerin okula gitme mecburiyeti bulunmaması. Öğrenci yönünden işlerini olmamasına neden olarak her okulun açık olmamasını da ekleyebiliriz.”

ODA KARARINA UYMUYORLAR

döneminde okulların kısıtlı şekilde eğitim vermesinden dolayı Kocaeli Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odasına üye olan servis işletmecilerinin ücretleri tam almadığını ifade eden Başkan Taşçı “Pandemi ile birlikte UKOME kararı kapsamında öğrenci ulaştırma hizmetinden aldığımız ücretlerin tamamını almak yerine yüzde 60’nı alıyoruz. Normal dönemde 300 lira olarak alınan öğrenci servisleri ücretini pandemi döneminde 160 liraya çektik. Bu ücretler bizim odamıza kayıtlı olan servisler için geçerli, özel okullarla anlaşmalı olan ve bizim odamız dışında kalan servisler bu karara uymuyorlar” dedi.

 SANAYİ KENTİ OLMANIN YARARI

Kocaeli’nin bir sanayi kenti olması ve bu duruma bağlı olarak fabrikaların bulunmasının pandemi döneminde kayıplarını biraz olsun azalttığını aktaran Ahmet Taşçı, “Pandemi döneminde biz servis araçları işletmecilerinin iş kaybı yüzde 50 oranında gerçekleşti, ama bu oran Kocaeli için geçerli. Türkiye geneli için için değil. Birçok il yüzde 100 iş kaybetti, çünkü sadece okul servisine yönelik iş yapıyorlardı. Bizim şansımız Kocaeli de fabrikaların çok olması. İşçiler için servis hizmeti sağlıyoruz ve bazen araç sıkıntısı yaşıyoruz. Pandemiden önce biz hem öğrenciler, hem de işçiler için servis hizmeti veriyorduk ve örneğin 10 lira kazanıyorduk şimdi ise 5 lira kazanıyoruz. Pandemi sonrasında zararımızı karşılamamız en az 2 yılımızı alacak. Pandemi döneminde işlerimiz düşse de en azından eve ekmek götürebiliyoruz. Türkiye’de bir tek bizim kentin servisçileri açısından pek bir problem yok gibi duruyor. Fabrikaların çalışması ekmek kazanmamızı sağlıyor” diye konuştu.

servis-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.