Yuvacık Baraj Gölü alarm veriyor

Yuvacık Baraj Gölü alarm veriyor

 Kocaeli'nin içme suyunun büyük bölümünün sağlandığı Yuvacık Baraj Gölü ile burada düşüş yaşandığında borularla takviye su alınan Sapanca...

 

Kocaeli'nin içme suyunun büyük bölümünün sağlandığı Yuvacık Baraj Gölü ile burada düşüş yaşandığında borularla takviye su alınan Sapanca Gölü'ndeki su seviyeleri, yeterli yağış olmaması nedeniyle son yılların en düşük seviyesine indi.

Kocaeli'nin içme suyunun büyük bölümünün sağlandığı Yuvacık Baraj Gölü ile burada düşüş yaşandığında borularla takviye su alınan Sapanca Gölü'ndeki su seviyeleri, yeterli yağış olmaması nedeniyle son yılların en düşük seviyesine indi. Kış mevsiminde olunmasına rağmen yağışların olmaması endişeleri arttırırken, İzmit Su İşletmesi Genel Müdürü (İSU) İlhan Bayram şu anda suyu kontrollü kullandıklarını, baraja giren suyun iki mislinin şebekeye pompalandığını belirterek, tüm umutlarını beklenen yağışlara bağladıklarını söyledi. 

5 MİLYON 400 BİN METREKÜP SU VAR

 

Bölgede ciddi bir kuraklık yaşandığını ve Kocaeli'ne Sapanca Gölü'nden takviye yapmak zorunda kaldıklarını  söyleyen İSU Müdürü İlhan Bayram şunları söyledi: "Bu kış mevsiminde yağış bakımından bölgemizde kuraklık yaşıyoruz. Geçtiğimiz yaz Temmuz ayı itibariyle barajımızdaki su miktarını kontrollü olarak kullandık. Temmuz ayı itibariyle Sapanca Gölü'nden su almaya başladık. 2013 yılı içersinde 15 milyon metreküpün üzerinde su almak durumunda kaldık. Yuvacık Barajı, Kocaeli'nin ana su kaynağıdır. Şu anda 5 milyon 400 bin metreküp civarında su var. Bu su çok az. Şehre günlük verdiğimiz su miktarı 340 bin metreküp civarında, baraj gölüne giren su miktarı ise 190 bin metreküpe kadar düştü. Bu daha da düşer. Aradaki farkı biz Sapanca Gölü'nden çift pompa çalışarak alıyoruz. Gölden aldığımız günlük 120 bin metreküp suyu barajın arıtmasına veriyoruz. Burada arıtılıyor ve harmanlanıyor" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.