Yunan basınının iddiası: Türkiye B Planı’nı uygulamaya aldı

Yunan basınının iddiası: Türkiye B Planı’nı uygulamaya aldı

Yunanistan'ın saygın gazetelerinden Ekathimerini, Ankara'nın Kıbrıs sorununda çözüme ulaşılamamasının ardından yeni bir hamle yaptığını öne sürdü....

Yunanistan'ın saygın gazetelerinden Ekathimerini, Ankara'nın Kıbrıs sorununda çözüme ulaşılamamasının ardından yeni bir hamle yaptığını öne sürdü. Gazetenin iddiasını göre hayalet şehir Maraş'ın açılması ve Rumların KKTC'ye geri dönmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz ay Kıbrıs sorununu çözmek için bir araya gelen KKTC ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi temsilcileri ve bakanlar arasındaki görüşmelerden bir sonuç alınamamıştı. BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan’ın Ankara’nın ‘makul’ teklifini kabul etmediğini açıklamıştı.

Önceki gün Yunanistan’ın çok satan gazetelerinden Ekathimerini, Ankara’nın B Planı’nı uygulamaya başladığını öne sürdü. Gazete, Türkiye’nin diplomatik ve askeri temsilcilerinin yeni bir hamle için talimat aldığını yazarken, Gazimağusa’nın güneyinde yer alan hayalet şehir Maraş’ın açılmasının gündemde olduğunu yazdı. Birleşmiş Milletler tarafından denetlenen ve Kıbrıs’ı ikiye ayıran Yeşil Hat tampon bölgesinde bulunan Maraş’ın açılması halinde binlerce Rum’un KKTC’ye gelerek burada yaşaması bekleniyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak :SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.