Yüksek olasılıklı gözaltıya karşın Eğitim-İş Ankara’da

Yüksek olasılıklı gözaltıya karşın Eğitim-İş Ankara’da

AKP Hükümeti’nin toplumsal muhalefeti yıldırmak için polise Anayasa çiğneterek uyguladığı gözaltı ve baskılar Eğitim-İş’i yıldırmadı. Yüksek olasılıklı gözaltıya karşın Gebze’den 100’e yakın öğretmen, Öğretmenlik Meslek “Kanunu” için yola çıktı

bulent-metin-5-001.jpg

2023 genel seçimlerini kazanmak için toplumu kutuplaştırıp ayrıştırmanın yanı sıra toplumsal muhalefeti bastırıp yıldırmak için üstelik Anayasa’ya aykırı emirlerle polisi kullanan AKP Hükümeti’nin bu uygulamaları muhalifleri yıldırmıyor.

bulent-metin-2.jpg

AKP’nin üstelik eğitimcilere rağmen çıkarttığı, “Öğretmenlik Meslek Kanunu”nun geri çekilmesi için Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube’den 100’e yakın şube yöneticisi ve üye öğretmen bugün, günün ilk saatlerinde yüksek olasılıklı baskı, sınırda engel ve gözaltı olasılığına karşın Ankara’ya yola koyuldu.

bulent-metin-3.jpg

Heyet bugün Eğitim-İş Sendikası Genel Merkezi tarafından düzenlenecek Büyük Yürüyüş’te eğitim emekçilerinin adalet, eşitlik ve insanca yaşam taleplerini haykıracak.

 

bulent-metin-007.jpg

Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube Bülent Metin, eyleme dair Ankara’ya hareket esnasında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“1 Ekim de yapılacak olan Büyük Öğretmen Yürüyüşü’ne Kocaeli 2 Nolu şube olarak 2 otobüs ile katılım sağlıyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun derhal geri çekilmesi için, ekonomik haklarımızın düzenlenmesi insanca yaşayacak ücret için, kamusal eğitimin niteliğinin artırılması için. Ankara'da yız. 1. Meclis önünde toplanıp Anıtkabir'e yürüyoruz. Yasaklamalara rağmen alanlardayiz. Biliyoruz ki bunca olumsuzluğu ancak eğitim emekçilerinin kararlı karşı duruşu geri çevirebilir. Eğitim iş olarak kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz.”

 

Heyet an (01 Ekim Cumartesi, 05.00) itibariyle Bolu’nun Gerede İlçesi’ni geçti. Bolu – Ankara sınırına yaklaşmak üzere…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.