YTÜ’den GOSB Teknopark Genel Müdürüne Teşekkür Plaketi

YTÜ’den GOSB Teknopark Genel Müdürüne Teşekkür Plaketi

GOSB Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Çemberci, Kurumsal İletişim Yöneticisi Ergün Alver ve Kurumsal İletişim Uzmanı Ceylan Demir, YTÜ 2023 Akademik Yükseltme Sertifikası Takdim Töreni ve İİBF Akademik Genel Kurulu’na katıldı.

GOSB Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Çemberci’ye 2023 yılında Profesörlüğe yükseldiği gerekçesiyle, YTÜ 2023 Akademik Yükseltme Sertifikası ve Dekan Yardımcılığı süresince göstermiş olduğu özverili çalışmaları dolayısıyla plaket takdim edildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin sonsuz bir üniversite olacağını vurgulayan YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “Türkiye ve dünyanın her yerinde varız. Her yerde YTÜ mezunları ile karşılaşıyoruz. İşini doğru düzgün yapan, kimseden alkış beklemeyen, muazzam bir mezunumuz var. Türkiye’nin ileriye gitmesini sağlayan bir topluluk. Özellikle doktora öğrenci sayımız artıyor. Kendisini Ar-Ge üniversitesi olarak tanımlıyor. Hedefimiz daha fazla doktora öğrencisi. Bu kadar başarılı doktora ve Ar-Ge çalışması olan başka bir üniversite yok. Doğru yaptığımız işlere sahip çıkın. Uluslararası arenada önemli işlere imza atacağız” diye konuştu.

ÜLKEMİZİN KALKINMA BİLİNCİYLE HAREKET EDİYORUZ
Yıldız Teknik Üniversitesi’nde imza attığı başarılarına GOSB Teknopark A.Ş.’de devam edeceğini belirten Prof. Dr. Murat Çemberci, “Amacımız, firma/proje sahiplerinin mezun olduktan sonra iş ağı içerisinde kendisine yer bulabildiği ve ülke ekonomisine katkıda bulunabildiği başarılı işletmeler yetiştiren bir yapı kurmak. Kuluçka merkezimizde; Ar-Ge niteliği yüksek, kolay pazarlanabilen, kaliteli insan kaynağına sahip ve kuluçkada sinerji oluşturma potansiyeli olan firma/projeleri kabul ediyoruz. Bu kapsamda gerek misyonumuz gerek ev sahipliği yaptığımız şirketler gerekse bulunduğumuz konum itibarıyla; sanayi-sanayi, üniversite-sanayi iş birliklerinin kurularak şirketlerin teknoloji transfer kapasitelerinin artırılması, nitelikli istihdamın sağlanması ve bilginin ticarileşmesiyle ülkemizin kalkınmasına aracılık etme bilinciyle hareket ediyoruz. Akademik bilginin sanayi kuruluşlarına entegre edilmesini oldukça kritik buluyoruz. Bu çalışmalar akademik bilgi birikimiyle üretim yapan bir akademisyenin geliştirdiği çalışmanın uygun bir sanayi kuruluşu tarafından desteklenmesini sağlıyor. Böylece o akademisyen, projesine ülke içinden destek buluyor ve daha fazla geliştirmeye odaklanıyor. Sanayi kuruluşu ise teknolojiyi ihraç etmek ya da çok çok yüksek fiyatlara mal etmek yerine kendi ülkesinin teknolojisine ve ekonomisine yatırım yapıyor. Teknoparkımızı iş birliği anlamında bölgedeki tüm üniversitelere açtık” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.