YRP, “Bizde varız” dedi

YRP, “Bizde varız” dedi

Yeniden Refah Partisi (YRP) Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç, Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın ittifak arayışlarını değerlendirdi, siyasette bizde varız dedi.

Başkan Engin Kılıç özetle şunları ifade etti:

“Sayın Cumhurbaşkanı'nın özellikle DSP, HÜDA-PAR ve son olarak da Saadet Partisi kanadıyla görüşmesi Cumhur İttifakını genişletme çabaları içerisinde olduklarını gösteriyor. Bizim daha önce ifade ettiğimiz CHP ve HDP'nin olmadığı sağ ağırlıklı partilerin yer aldığı 3. bir ittifakın AK Parti'nin pek çok argümanını elinden alacaktı. Sayın Cumhurbaşkanının bu hamlesi bizim ortaya koyduğumuz böyle bir ittifak seçeneğini ortadan kaldırmaya yönelik de düşünülebilir.

CHP VE HDP’Yİ DIŞARIDA BIRAKMAK İSTİYOR

Yani Demokrat Parti, HÜDA-PAR gibi Saadet Partisi gibi partileri Cumhur İttifakına katıp dışarıda sadece CHP ve HDP ve kendisinden ayrılanların kurduğu partileri bırakma amacına yönelik bir adım olarak görebiliriz. Tabii siyaset için 24 saat çok uzun bir süre. Seçimlere daha 2 seneden fazla bir zaman olduğunu düşünürsek çok daha fazla ittifak denklemleri tablolar ortaya çıkabilir. Biz de gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Zamanı geldiğinde kurullarımızda görüşüp gerekli adımları atacağız”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.