Yönetim herkesten oluşmaz  ama yönetim herkesi kapsamalı

Yönetim herkesten oluşmaz ama yönetim herkesi kapsamalı

18 kişilik kadro beklenen verimliliği gösteremiyor. Bu kadro içinden iyi niyet ve özveriyle çalışan toplam 7 kişi çıkarırsınız. Bu da, yönetim için bu sayının yeterli olduğunu gösterir

        Günümüz KOGACE yönetimine yönelik değerlendirmelerdiniz nedir? 

 

-        KOGACE, bizim kuruluşundan itibaren çeşitli görevler üstlenip halen üyesi olduğumuz geniş bir çatıya sahip meslek örgütüdür. İl, bölge ve ülke ölçeğinde saygınlığı olan bir kurumdur. Bu nedenle önemsenmeli ve sahip çıkılmalıdır. Ama, ne yazık ki bazı heveslere kapılıp, günün aktüalitesinin cazibesine dayanmayan ya da yöresel siyasi yapılandırmalardan azami derecede nemalanmayı hedefleyenler, bu tek ve güçlü çatı yerine "küçük olsun, bizim olsun. İşimizi de istediğimiz gibi yürütelim" anlayışına teslim oldu ve bu süreci sürdürüyor.

 

-        Yönetim beğenilmezse izlenecek yol ne olmalıdır?

 

-        Bu tür yapılanmalarda, görev üstlenenlerin yönetsel perspektifini beğenmeyebilirsiniz. Böyleyse, kendi yapacaklarınızı anlatıp üyeleri de ikna ettikten sonra yönetime talip olur, görev sıranızı alırsınız. 

 

-        Mevcut yönetime dönecek olursak…

 

-        Günümüz KOGACE yönetimine gelince. 18 kişilik kadro beklenen verimliliği gösteremiyor. Bu kadro içinden iyi niyet ve özveriyle çalışan toplam 7 kişi çıkarırsınız. Bu da, yönetim için bu sayının yeterli olduğunu gösterir. 

 

-        Yönetim Kurulu herkesi kapsayarak oluşmaz, yönetim kurulunun yürüttüğü faaliyetler herkesi kapsayıcı olur, olmalıdır. KOGACE yönetimi, herkesin de bildiği üzere yerelde etkisini sürdürmek için kentin bütün dinamikleriyle iyi ilişkiler içinde olmalıdır. 

 

-        KOGACE yönetimi, kişisel beklentiler içine girmeyen, şeffaf bir tarzı ilke edinmelidir. KOGACE yönetimi, yerelde ve genelde yaratılmasına katkı sunduğu tüm değerlere sahip çıkmayı sürdürmelidir. Daha çok şey söylenebilir...  Kişilerden bağımsız olarak bugünkü yönetime yönelik eleştirilerim elbette var. Ama, bunu gazete sayfalarında değil genel kurulumuzda yaparım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.