Yolu 24 metrede korusunlar Düzenlemeye ‘evet’ diyebiliriz

Yolu 24 metrede korusunlar Düzenlemeye ‘evet’ diyebiliriz

Gerek geçen gerekse bu dönemin KBB Meclisi ve İmar Komisyonu Üyesi CHP Üyesi Orhan Tanış, Çayırova Belediyesi’nce yargı kararının tanınmadığını öne sürüp, “Yolu 24 metrede korusunlar. Düzenlemeye ‘evet’ diyebiliriz” dedi

Konuyu KBB Meclisi CHP Grubu’nun aynı zamanda İmar Komisyonu Üyesi olan belediye meclis üyesi Orhan Tanış’a (Karamürsel) sorduk.

orhan-tanis-001.jpg

 

Tanış geçen dönem de hem KBB Meclisi’nde hem İmar Komisyonu’nda görev almıştı. Sorumuzu yazılı yanıtlayan Tanış şunları kaydetti:

YARGI KARARI GÖZ ARDI EDİLİYOR

“Yeşil alan ve yol konusunda önceki meclis kararında itirazımız ve ret oyumuz vardı. Son teklifteki yeşil alan ile ilgili değişikliği uygun buluyoruz. Ancak bunun yanında 24 metrelik yolun 15 metreye inmesini uygun bulmuyoruz. Bu konuda yargı kararı var. Bu yolu yargı kararı sonucu 15 metreden 24 metreye çıkarmıştık. Şimdi bu yargı kararı yokmuş gibi tekrar 15 metreye indirmek yargı kararını göz ardı etmek demektir.

 

Yeşil alan kenarında 24 metrelik yola gerek’ yok şeklindeki açıklama bilimsel bir açıklama değil. Somut verilere bağlı bir rapor yok. ‘Ulaşımdan görüş sorun’ dedim komisyonda kabul edilmedi. Yolu 24 metre olarak korusunlar, yeşil alan düzenlemesine evet diyebiliriz. Yargı kararına istinaden yolun 24 metreye çıkarılması ile ilgili meclis kararı 2016/220 sayılı meclis kararıdır.

 

2015/ 687 sayılı meclis kararına askıda yapılan itirazların değerlendirildiği 14 Nisan 2016 tarih ve 220 sayılı meclis kararında bu sefer 15 metrelik yolların 24 metreye çıkarılması kabul edilmiştir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.