Yolsuzluk ve rüşvet protesto edildi

Yolsuzluk ve rüşvet protesto edildi

 Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri, ülke gündemine damgasını vuran yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili olarak bir yürüyüş ve basın açıklaması...

 Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri, ülke gündemine damgasını vuran yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili olarak bir yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. Yürüyüşe çok sayıda vatandaş da katılarak destek verdi.

Yeniçarşı girişinde önceki akşam bir araya ve aralarında EMEP, Eğitim-Sen, CHP, BDP, ÖDP, CHP ve çeşitli STK temsilcilerinin bulunduğunu grup, Gebze Kent Meydanı’na kadar yürüyüş yaptı. Grup üyeleri yürüyüş boyunca grup ‘Hükümet istifa’, ‘Din namaz dediniz hırsızlıkla geldiniz’ biçimine sloganlar attı. Kent Meydanı’na gelen grup adına basın açıklamasını Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrdem yaptı. Hakkını arayanların sesini mevki müdahalesi ile bastıran hükümete dur deme zamanı geldiğini belirten İrdem, “Her geçen gün derinleşmesi kaçınılmaz olan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının yıllardır üzeri örtüldü. Çok sayıda olan yolsuzluğun, hırsızlığın, yağma ve talanın gelinen aşamadan sonra halktan gizlenmesi mümkün değildir” dedi.

HALKA HESAP VERECEKLER

Siyasi iktidarın yapılan operasyonu küresel bir komplo olarak değerlendirdiklerini ifade eden İrdem, “İktidarın olanaklarını kullanarak, kendi çıkarları için rüşvet çarkı kuran ve işletenler yolsuzluklar üzerinden sağladıkları kaynaklarla küfeleri dolduran ve her türlü kirli ilişkiye girenler ortaya çıkarılmalıdır, hesap vermelidir” şeklinde konuştu. Güngör İrdem yaptığı basın açıklamasından sonra 28 Aralık’ta Roboski’nin yıldönümü vesilesiyle bir yürüyüş ve basın açıklaması yapacaklarını söyledi. Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.