“Yoksulluğa karşı dayanışma ağı kurulmalı”

“Yoksulluğa karşı dayanışma ağı kurulmalı”

Bağımsız Metal İşçileri Sendikası – BAMİS, 4. Vardiya İşçi Dayanışması ile birlikte Gebze Bölgesi İşçi Konferansı düzenledi. Forumda yoksulluğa karşı dayanışma ağlarının da yaratılması ihtiyacından söz edildi.

Bağımsız Metal İşçileri Sendikası – BAMİS, 4. Vardiya İşçi Dayanışması ile birlikte Gebze Bölgesi İşçi Konferansı düzenledi. BAMİS’in Çayırova’daki yerinde düzenlenen konferansta işsizlik, pahalılık, EYT, kıdem tazminatı, toplu iş sözleşmeleri, iş cinayetleri başta olmak üzere işçilerin sorunları ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Forumda sıklıkla ortak mücadele, yeni mücadele dinamikleri ve pratikleri konuşulurken yoksulluğa karşı dayanışma ağlarının da yaratılması ihtiyacından söz edildi.
YOĞUN İLGİ
İşçi forumuna faklı iş kollarından işçilerin yanı sıra CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek ile ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri, DİSK Dev-Turizm İş Marmara Bölge Şube Başkanı Turgay Özdemir, Gebze EYT Derneği Başkanı Nuh Erdoğan Erdoğan, Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Yöneticisi İbrahim Çınar, Maden İş Sendikası Eski Yöneticisi Osman Türk ile birlikte Çayırova Kartalları, Demokratik Alevi Dernekleri yönetimi, Diren Üniversite, Erzincan Kızıleniş Derneği,Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetici ve üyeleri yer aldı. Haber Merkezi 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.