Yoksulları sevindirdiler

Yoksulları sevindirdiler

Kocaeli'de sosyal medya sitesi instagram ve facebook'ta bir araya gelen gönüllüler, kurdukları "Kocaeli Yetimi Yoksulu Gözetenler " grubunda, ihtiyaç sahipleriyle hayırseverleri buluşturuyor.

Yaklaşık 2 yıl önce facebook'ta kurulan Instagram da aktif olan Kocaeli Yetimi Yoksulu Gözetenler " kısa sürede birçok ihtiyaç sahipli yetim ve yoksul aileye ulaştı.  Halen facebook ve Instagram üzerinden gönüllü faaliyet gösteren "Kocaeli Yetimi Yoksulu Gözetenler", sosyal medya üzerinden gelen mesajları, yardımseverlere ulaştırarak insanların sorunlarına çözüm sağlıyor. İnsanlar arasında köprü vazifesi gören gönüllüler, insanların ihtiyaçlarına acil çözümler üretiyor, fatura kira gıda kıyafet yardımında bulunuyorlar.
Ramazan ayı ile birlikte faaliyetlerine hız veren gönüllüler öncesinde tespit ettikleri İhtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek, durumlarını yakından görüyorlar.
Ramazan ayı içinde 105 ihtiyaç sahibi aileye Ramazan kolisi, zekât, sadaka, fitre ve bağışları ulaştıran gönüllüler yetim ve Yoksullara yardımcı olmanın mutluluğunu yaşıyorlar.
GÖNÜLLERDEN OLUŞUYOR
İhtiyaç olan gıda, giyim gibi ürünler  grup üzerinden yapılan duyuru ve gönüllülerin dayanışması ile kısa sürede hazır ediliyor. Gündüz işyerlerinde patron olan gönüllüler, akşamları ve hafta sonları kendi araçlarıyla ihtiyaç sahiplerinin evine gidiyor. Kimilerini iş sahibi yapan, kimilerini ise evlendiren derneğin gizli kahramanları, özellikle Ramazan ayında gece boyunca ihtiyaç sahiplerine koşuyor. Aralarında esnaf, iş adamı, memur ve akademisyenlerin bulunduğu gönüllüler, lüks araçların bagajına doldurdukları paketleri kendi elleriyle dağıtıyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.