Yok sayılmaya izin vermeyiz

Yok sayılmaya izin vermeyiz

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan projeyle birlikte biçimine de karşı olduklarını söyledi. “Ben yaptım oldu” anlayışına karşın, “Yok öyle bir dünya” deyip ekledi: “Kimsenin Gebze’yi yok saymasına izin vermeyiz.”

Bakanlık direktifi TOKİ marifeti KBB Meclisi “noterliği”nde Gebze’ye dayatılmak istenen, askeri alana konuşlandırılmak istenen ve rantın ön plana çıktığı projeye karşı CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan da net tavırlarını açıkladı. “Ben yaptım oldu” anlayışına karşın, “Yok öyle bir dünya” deyip ekledi: “Kimsenin Gebze’yi yok saymasına izin vermeyiz.”

PROJEYİ BAKANLIK GÖNDERDİ

Kaliteli kamu binaları, cami, okul alanlarının yapılmasının olumlu karşılanabileceğini kaydeden Orhan, “Gebze’nin galericiler sitesine de ihtiyacı var. Ama şöyle bir durum var. TOKİ’den geliyor bu proje. Büyükşehir Meclisi’nde, Gebze’de yaşayanların hiçbir fikri alınmadan onaylanmak istiyor. Meclis üyelerimiz ile görüştük. Bakanlık tarafından gönderilen bir proje olduğuna dair bilgi edindik” dedi. Orhan şöyle devam etti:

İL MÜCADELESİ VERİYORUZ

“Biz Gebze’nin il olması için mücadele ediyoruz. Tabi ki Gebze’de kaliteli seviyede olan binaların yer almasını istiyoruz. Kamu ve eğitim binaları kaliteli seviyede olsun. Camilerimiz daha kaliteli malzemelerden yapılsın. Yani demek istediğim şu:

YÖNETİCİLERİN VE KENTİN HABERİ YOK

Bizim yapılan hizmete, ‘dur’ deme durumumuz, tavrımız olmaz. Biz hizmetin geliş amacı ve uygulama biçimine bakarız. Gebze’de bu olaydan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün bile belki de dün (08 Aralık) haberi oldu. AK Parti İlçe Başkanı Recep Kaya’nın haberi yok. Şahsımda, CHP İlçe Başkanı’nın haberi yok. Kent kamuoyunun haberi yok. TMMOB Gebze Bileşenleri, Gebze Ticaret Odası projeye dair bilgisiz.  

Buradaki mantık, ‘Ben yaptım oldu. Siz bunu kabulleneceksiniz.’ Biz de diyoruz ki, ‘Hayır. Yok öyle bir dünya.’

gokhan-orhan-1-002.jpg

 

 

YİNE BİR ARAYA GELİNMELİ: Anılan yerde arazinin TOKİ’ye devrinin toplumsal muhalefet tarafından engellendiğini hatırlatan Orhan, “Nasıl ki TOKİ’ye devri geri çevrilmişti, yine bir araya gelinmesi lazım. Bunun için de AK Partili belediye meclis üyelerimiz ve ilçe yöneticilerinin de olması lazım. Bu olay siyasi değil. Gebze’de yaşayan ve mücadele eden insanların bu işin içinde olması lazım” dedi.

 

 

 

**

 

Millet, yeşil, spor, toplanma

alanı dediniz. Hani nerede?

 

 

Gebze’nin Marmara Bölgesi içinde ve deprem kuşağında yer aldığını hatırlatıp 1999 depreminin acısının millet tarafından daha unutulmadığına dikkat çeken Orhan şöyle devam etti: “Senin bu projede toplama alanların yok. Siz orayı millete Millet Bahçesi diye tanıttınız. ‘Yeşil alan’ dediniz. Spor alanları dediniz. Onun dışında olası afet durumlarında toplanma alanından söz ettiniz. Bunlara amennah. Ama şimdi bunların hiçbiri yok. Büyükşehir’den yasayı geçirip yarın öbürgün diyeceksin ki, ‘Ben yaptım oldu.’ Biz buna müsaade etmeyeceğiz.”

 nerede-(1).jpg

NE OLACAK O EŞOFMANLAR: Gökhan Orhan, “Daha iki ay önce belediye başkanımız, ‘Hadi eşofmanları alın. Sabah sporuna bekliyorum’ dedi. Hafta sonu için gün verdi. E sen şimdi orayı beton yuvası yapıyorsun. Ne olacak o eşofmanlar, spor ayakkabıları” diye sordu.

 

 

**

 

Galericiler noter, banka

esnaf lokantası da ister!

 

 

Gebze’de galericiler sitesine ihtiyaç, olduğuna dikkat çeken Gökhan Orhan; “Yılmaz Argon Caddesi, İstasyon Caddesi üzerindeki ve Gebze’de dağınık haldeki galericiler için proje üretiyorsan önce galericileri toplarsın. Gebze kamuoyunu toplarsın. Plan projene dair görüş alışverişinde bulunursun. Sen oraya galericileri getiriyorsun ama iş sadece galericiler ile bitmiyor ki. Galericilerin işleyişinde noter. bankacılık hizmetleri var. Yedek parça var. Esnaf lokantası var. Tamam galericiler gelsin ama ya ondan sonrası?”

 

galeri.jpg

 

 

Öncelikle Gebzeliler

Gebze’ye sahip çıkmalı

 

 

Siyasi partiler, STK, basın bunların hiçbirinin fikrini almadan sokakta yaşayanların bile fikrini almadan proje uygulamak istemenin yanlış bir davranış olduğunu kaydeden Orhan, “Biz de bu yanlışın karşısında duracağız” dedi. Orhan ayrıca şunları kaydetti:

KURALI KAİDESİ VAR

 

“Diyorlar ki; Gebze’nin geleceği için, Gebze’nin il olması için senin verdiğin caba benim hiç umurumda değil. Sen ne kadar uğraşırsan uğraş ben yarın bir karar alırım. Projeyi tasarlar çizerim. Sana da onaya gönderirim. Yok öyle bir dünya yani. Öncelikle Gebzeliler’in Gebze’ye sahip çıkması lazım. Gebze’nin il olmasını isteyenler olarak tabi ki en iyi yapı ve binaların Gebze’de olmasını isteriz ama bunların kuralı kaidesi var. İl olmayı hedefliyoruz. Oraya valilik binasını, emniyet müdürlüğünü içine alan yapı yapılsa kimse hayır demez.

GEBZE SAHİPSİZ DEĞİL

Gebze sahipsiz değil. Bizim gibi bu kentte doğanlar, yaşayıp büyüyenler bu kentin gelişmesi için mücadele eden insanlar var. Biz de bu yapının en önde geleni olmak için, her gün Gebze için düşüncelerimizi, toplumsal olaylara duyarlılıklarımızı ortaya koyuyoruz. Kimsenin Gebze’yi yok saymasına en önce biz izin vermeyiz. Odalar ve STK’lar ile de görüşüyoruz. Toplumsal bir muhalefet oluşturacağız. Bu projenin bu şekilde yapılmasının yanlış olduğunu, tamamen bir dikta ve zorbalıkla yapılmasının yanlış olduğunu kamuoyuna açıklayacağız.” (Haber Merkezi)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.