YÖK Bu Kararıyla Türkiye’yi Dinamitlemek İstiyor!

YÖK Bu Kararıyla Türkiye’yi Dinamitlemek İstiyor!

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), son günlerde yaptığı skandal değişiklikle Yurtdışında Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği'nde kara bir döneme imza attı.

Bu yeni düzenlemeye göre, Tıp, Hukuk, Mimarlık, Mühendislik, Öğretmenlik, Diş Hekimliği ve Eczacılık gibi alanlarda eğitim almak isteyen gençlerin Türkiye'de YKS sınavına girmesi ve belirlenen puanı alarak Türkiye'deki üniversitelere kabul edilmesi şart koşuldu. YÖK'ün bu utanç verici kararı, Türkiye'nin en parlak beyinlerini sürgüne mahkum etmekle kalmıyor, aynı zamanda ülkenin geleceğini dinamitlemektedir.
YÖK Başkanı Erol Özvar’a çağrıda bulunan Kanko, bu alınan yanlış kararın tek sonucu, dünyanın en prestijli okullarından kabul alan gençlerin Türkiye'de denklik alamayacakları için ülkeye geri dönmeyecek olmalarıdır. Örneğin, Harvard Tıp'tan, Yale Hukuk'tan, MIT Mühendislik'ten, Oxford Moleküler Biyoloji'den kabul alan bir öğrencinin, Türkiye'de adını kimse bilmediği üniversitelerdeki bölümleri kazanmak zorunda kalması masumane bir uygulama değildir.

Bu düzenleme, sadece gençlerin geleceğini karartmakla kalmıyor, aynı zamanda ülkeye yapılmış en büyük ihanetlerden birini temsil ediyor. YÖK'ün bu skandal kararını geri çekmeye davet ediyorum. Ülkenin en parlak beyinlerini cezalandırmak yerine onları desteklemeli, yeteneklerini geliştirmeleri için fırsatlar sunmalıyız. YÖK'ün bu karanlık zihniyetiyle Türkiye'nin geleceği hiçbir şekilde aydınlık olamaz!” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.