Yoğunluk haritasında umut veren düzelme!

Yoğunluk haritasında umut veren düzelme!

Kocaeli’de düşen vaka sayıları az da olsa HES uygulamasına yansımış durumda. Kırmızı renk ağırlıkta olsa da çoğu Gebze başta olmak üzere diğer ilçelerde de düzelme başladı.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlara göre, Kocaeli'de haftada 5 bin 640 kişi koronavirüse yakalanıyor. Kocaeli’nin günlük vaka sayısı ise ortalama 805 kişi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 4-10 Aralık arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Son verilere göre, Kocaeli’deki vaka sayıları düşmeye devam etti. Yeni haritaya göre; Kocaeli’de 100 bin kişide haftalık vaka sayısı 282,4’e düştü.

 

CİDDİYETİNİ KORUYOR

Bu düşüş Sağlık Bakanlığı’na ait olan HES uygulamasında da iyiye dönüşe sebep oldu. Sosyal hareketliliği en yoğun olduğu yer olan Gebze merkezde Kırmızı renk halen fazla olsa. Gebze, Darıca ve Çayırova koronavirüsün en çok görüldüğü ilçeler arasında. Üç ilçede de ciddiyetini korurken Dilovası’nda bazı mahallelerde sarı renge dönüşmüş durumda. Diğer ilçelerde de İzmit merkezde sarı renk fazla olsa da bazı yerlerde sarı renge dönüş gözlemlendi.

 

harita-2-001.jpg

 

harita-3-001.jpg

 

harita-4.jpg

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.